Karfiól alá mozoček

Autor receptu: erinkaperinka

Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad vyhral takže hurá do toho! A teraz to papám a chutí veľmi :)... Fotka nie je zrovna umelecká lebo som v polovičke jedenia a napadlo ma že to sem zavesím.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiolu neviem presné množstvo tak sa zariaďte podľa počtu tých čo budú jesť. Rozobereme ho na väčšie ružičky hodíme do vriacej slanej vody (keď bývate pri mori môžete aj morskú(robím si srandu radšej tú pitnú!).
  2. Aby sme nestáli ako kôl v plote (väčšinou to tak robím ja) tak si očistíme a nakrájame cibuľu. Keď sme hotoví skontrolujeme karfiol či už je mäkký-nie je. Šmaríme cibuľu na panvicu kde sme predtým mali zohriaty rastlinný olej, ja som dala aj kúštek masielka :). Pražíme pražíme dokiaľ nedôjde mamočka a nezačne to miešať miesto vás lebo už to máte pekne hnedé a nechcete aby to prihoralo.
  3. Potom pozeráte na maminku ako všetko stíha a len otvárate ústa dokorán. Karfiol je mäkký zlejeme vodu, karfiol nakrájame nadrobno a vytiahneme z chladničky vajcia. K cibuli pridáme karfiol chvílku opekáme,chytí to peknú farbu. Neskôr vajcia a čakáme až sa z vajec spraví praženica. Ochutíme soľou prípadne vegetou a podávame s kečupom a chlebíkom Dobrú chuť ! :)