Karfiól alá mozoček

Karfiól alá mozoček
erinkaperinkaErinkaperinka, recept pridal: 6. júna 2012 18:45Ďalšie jeho recepty

Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad vyhral takže hurá do toho! A teraz to papám a chutí veľmi :)... Fotka nie je zrovna umelecká lebo som v polovičke jedenia a napadlo ma že to sem zavesím.

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Karfiolu neviem presné množstvo tak sa zariaďte podľa počtu tých čo budú jesť. Rozobereme ho na väčšie ružičky hodíme do vriacej slanej vody (keď bývate pri mori môžete aj morskú(robím si srandu radšej tú pitnú!).

2

Aby sme nestáli ako kôl v plote (väčšinou to tak robím ja) tak si očistíme a nakrájame cibuľu. Keď sme hotoví skontrolujeme karfiol či už je mäkký-nie je. Šmaríme cibuľu na panvicu kde sme predtým mali zohriaty rastlinný olej, ja som dala aj kúštek masielka :). Pražíme pražíme dokiaľ nedôjde mamočka a nezačne to miešať miesto vás lebo už to máte pekne hnedé a nechcete aby to prihoralo.

3

Potom pozeráte na maminku ako všetko stíha a len otvárate ústa dokorán. Karfiol je mäkký zlejeme vodu, karfiol nakrájame nadrobno a vytiahneme z chladničky vajcia. K cibuli pridáme karfiol chvílku opekáme,chytí to peknú farbu. Neskôr vajcia a čakáme až sa z vajec spraví praženica. Ochutíme soľou prípadne vegetou a podávame s kečupom a chlebíkom Dobrú chuť ! :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monikaz, 7. júna 2012 o 02:39
    Pobavila si ma :-) aj to musí byť.Pripomenula si mi moje detstvo ked nám to ocino robieval keď sme boli so sestrou hladné.Pripomenie si časy a urobím to mojej dcérke.


  • erinkaperinka, 7. júna 2012 o 09:57
    Isto sa poteší :)...A pochutí si.


  • orchidea, 7. júna 2012 o 20:11
    robievam takýto karfiol a aj zajtrá mám v pláne urobiť ale ja ho nepredváram ale dusím na cibuľke podliaty vodou, dávam aj červenú papriku a mletú rascu...


  • mamatata2, 13. októbra 2012 o 09:59
    Hľadala som recept na bleskové jedlo z karfiolu a hľa, je tu tento tvoj. Tak dnes budeme mať karfiol ako mozoček a aj dobrú náladu z tvojho receptového príbehu. Máš talent, len píš ďalej.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist