Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 20. októbra 2013
Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky (fotorecept)
Foto: mariamka

Bola voľba, či klasické vyprážané rezne, alebo mäsko na šťave. Väčšina rozhodla - na šťave, je to zdravšie a navyše, netreba pri tom stáť Zobraziť celý popisBola voľba, či klasické vyprážané rezne, alebo mäsko na šťave. Väčšina rozhodla - na šťave, je to zdravšie a navyše, netreba pri tom stáť :)

Suroviny

Príloha:




Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na rezne, narežeme okraje, môžete vyklepať, ja som krájala tak akurát, nerada búcham do mäsa :). Dáme do misy, osolíme a nakoreníme /použila som hrubo mletú grilovaciu koreniacu zmes/ a zalejeme svetlým pivom. Necháme marinovať 1-2 hodiny, podľa toho, koľko máme času.

    Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď nadišla hodina H, mäsko vyberieme z marinády a necháme odtiecť. Ešte som ho dokorenila čerstvým mletým korením a mletou morskou soľou. Obalíme v múke a sprudka opražíme na rozpálenej masti (oleji) z oboch strán.

    Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme všetky rezne opečené, vrátime ich do hrnca, prilejeme marinádu, čo nám ostala a zakryté dusíme do mäkka.

    Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Priebežne podlievame vodou a pivom, asi pol na pol. Netreba sa báť tej pivovej arómy, ona sa vlastne vyvarí, vyparí, v omáčke ostane príjemná aromatická jemne pikantná chuť. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme, môžete pridať niečo štipľavé, mne to bolo akurát. A je to aj dostatočne zahustené z tej múky.

    Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým som urobila zemiakovo-pórové šťuchané zemiaky. To iba taký experiment a keďže to mojim veľmi chutilo, tak to okrajovo spomeniem: Do osolenej vody dáme variť očistené nakrájané zemiaky zároveň s kolieskami póru (zelená časť), po uvarení scedíme, pridáme maslo a 1 celú kyslú smotanu, dosolíme, rozšťucháme, je príjemné, keď tam cítiť tie kúsky. Manžel mi vyjedol takmer pol hrnca tej kaše, je to veľmi chutné. Nuž a toto je porcia pre neho, on je taký miskový :). Navrch som dala hoblinky parmezánu, to k pivku ladí, tak dobrú chuť :)

    Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
@mariamka , akurát som sa chcela vypnúť, bo už mi práčka doprala, keď tu na mňa blikol tento Tvoj recept... teeeeda to musela byť lakocinka parádna. Ešte som pivovú marinádu nerobila, tak si Tvoj recept uložím a niekedy vyskúšam, hoci aj s takýmito pórovými zemiakmi, pór máme veľmi radi. A páči sa mi to Tvoje "on je taký miskový" (aj ja mám veľmi rada z misiek jesť, takže mu fandím :)
Máš môj obdiv, potlesk a celé hviezdne nebo varechové :)
secret
Isto chutil vynimocne, skusim.
K vyprazaniu reznov, skuste rezne bez vyprazania, len tak na troche oleja, vsetky naraz v rure, mnamka. Ziadna mastnota a na jednom pekaci, fakt dobre. Neverila som, kym som nevyskusala.
irenaw
tvoji chlapi sa majú, že im také chlapské recepty vyváraš, môj musí dakedy aj šalát prežiť ;-) tiež máme radi mäso na pive, ale mňa oslovili najmä šťuchance s pórom :-)
mariamka
@evianka dakujem za mily komentik, a ze si mi dala prednost pred tou prackou :) skus, moji traja si pochutili, jednoduche a chutne, a vitaj medzi Misskami :)
caterina
krasna uvodna foto, aj ta drevena miska. a to jedlo v nej! Marinadu z piva som este neskusala, ale verim, ze chutilo naramne.
mariamka
@secret dakujem za dobru radu, rezne som este v rure nevyprazala, fasirky, karfiol, to hej, toto pocujem prvy raz, stoji zato vyskusat..
@iren to ber tak pol na pol :) moj najprv vyje zemiaky, druhy chod maso a dorazi sa salatom, darmo ho vychovavam ze pekne spolu, on nie, ze si to chce vychutnat kazde zvlast, akurat chalani jedia celkom kulturne, ta kasa aj mna prekvapila, fakt bola dobra :))
irenaw
vieš, že sa mu nedivím, podobne jedávam celý život, akurát začínam tým, na čo mám väčšiu chuť, čo ak by sa mi už potom nezmestilo :-) nikdy mi nenapadlo, že to nie je kultúrne ;-)))
mariamka
@caterina dakujem, drevo je krasny uschlatily material, mali sme jarmok v okresnom meste, miska mala premieru, budem aj lutovat ze som nekupila dve :)
tiginko
máme radi pivko za mäsom, vidím, že musím vyskúšať aj pivo pod mäsom. Aj keď je pravda, že robievam sem tam pivové marinády na mäso určené na grilovanie. Ale najviac ma zaujala príloha, s cibuľkou "štuchané" zemiaky poznám, ale so smotanou a pórom to vyzerá výborne
kecemis
@mariamka super miska a este lepsi obsah. Mam rad taketo na prirodne podavane v prirodnom. Uz len musim zohnat tu desinku. Dakujem, ukladam si a ked ju zozeniem urcite pripravim.
izabella929
@mariamka...skvel ý recept, som ani nedýchala keď som ho čítala.)..pivo pridávam do cestíčka na vyprážané rezne a pred vložením do cestíčka, mäsko namočím na chvíľku do piva..sú chuné...recept ma zaujal aj sa mi páči.-)
mariamka
dakujem mili varechaci :) @tiginko , @kecemis , @izabelka ,, za mile komenty, minule som citala, ze najme masu z velkoprodukcie velmi prospeje, ked sa namoci na 4-6 hod. do pivoveho pacu, mesko nielen ze skrehne, ale aj "ozdravne" - pivo z neho vytiahne kadejaky "bordel", ktory ziskava rychlovykrmom, len vraj sa to pivo ma potom vyliat, .. nuz ja som tak neurobila, hadam to prezijeme :)
aroooo
krásny recept 5*, určite vyskúšam, zemiaky varím stále s nahrubo pokrájanou cibuľou a kmínom, solím po uvarení, vyskúšam aj pór, ak budem mať a hlavne tú smotanu.
mariamka
@aroooo ja robim pyre aj tak, ze varim spolu zemiaky, mrkvu a cesnak, to je tiez vyborne, toto porove vzniklo cirou nahodou, po bleskovej inventure chladnicky :) smotanu tam naozaj treba rucne strucne tym magacom zapracovat, az sa zacne akoby tahat, vtedy je to ono :) dakujem velmi pekne :)
buba29
vyskúšali sme,ale až tak moc nám to nechutilo,neviem či som urobila niečo zle,ale vadila nám tam tá horkastá chuť piva,ale zase zemiaky boli výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia