Karé s kuriatkami

vierocka63 - bez fotkyvierocka63, 26. novembra 2010

Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente.Z chladnicky ho vyberte az hodinu pred pecenim a potom posolte.

4
porcie
25 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 a150g
1,5 lyzicky
2 lyzice
250 g, čerstvé
2 lyzice
1 lyzica
1/8 l




Postup

  1. 1

    Okraje masa narezeme,aby sa pri peceni nekrutilo.Okorenime a potrieme olejom

  2. 2

    Kuriatka ocistime,umyjeme a nechame dobre odkvapkat.maslo rozpustime na panvici pri miernej teplote,huby restujeme asi 2min.Posolime ich a okorenime,dame do omackovej misy a udrzujeme teple.

  3. 3

    Kotlety posolime a pri castom obracani ich na rozpalenom tuku na panvici opecieme z obidvoch stran.Hotove kare vyberieme na nahriate taniere.

  4. 4

    Vypek zmiesame so sojovou omackou a smotanou a kratko povarime.Pridame huby a nasekanu petrzlenovu vnat podla chuti

  5. 5

    Vhodnou prilohou su krokety a por zapeceny so syrom alebo zelena fazulka a zemiakova kasa.

Diskusia k receptu

marienka44
@Vierocka63 , bola som u dcery nedavno v Mnichove a tam v stankoch na namesti dostat dubaky aj kuriatka. U nas je problem v tejto dobe zohnat kuriatka. Chcem sa opytat, ci masko netreba podlievat vodou a dusit, aby nebolo suche len tak opecene.
vierocka63
Nie masko sa nepodlieva,ale mozes ho trochu prevarit v omacke.Ps:dobre su aj sampinony,ked ine nedostanes
ela77
Recept môže byť vyborný, len škoda, že u nás sa huby iba zbierajú ale nejedia. Ak si spravím niečo z nich tak iba pre seba. Ešte k tomu receptu, niekto tu raz písal, že mäsko napácované do smotany, alebo jogurtu, je po príprave šťavnatejšie, potom by možno odpadlo to pridanie smotany na koniec.
Vieročka63- čím som si vyslúžila to že si si ma zaradila medzi obľúbených užívateľov???, dostala som z varechy meil na môj prihlasovací, nepomýlila si sa???
vierocka63
za tie perfektne krowky,vcera som ich robila,len sa tak po nich zaprasilo.A este ktomu masku,myslim,ze by si potom mala malo omacky a ta je vyborna
ela77
Som rada, že som prispela do tvojich receptov, len škoda, že ich nemám odvahu robiť teraz už aj ja, lebo je toho, pokiaľ si pamätám na celý plech a je to nápor na priberanie a v mojom veku som rada, že som zhodila, síce za nepríjemných okolností (15 kg), ale láka ma to, lebo moja polovička ich minule doniesla z LIDLA a odvtedy na ne myslím, ale určite idem vyskúšať tie tvoje lipt.bryndzoníky.
jozka2
mozem odporucit namacat masko do smotany,trochu oliv.olej vegetku trochu,kto chce aj cesnak pretlaceny alebo cervenu papriku /uz nesolit je tam vegeta/a nechat marinovat kludne aj cez noc.Potom mozno obalit v struhanke alebo len tak vybrate z marinady.Masko je eko pavucinka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia