Zapečené bravčové karé
Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C
35 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Potom opečieme na panvici a obalíme v hríbovej
zmesi, ktorú pripravíme rozmixovaním uvedených
surovín. Nakoniec dáme do rúry zapiecť.
- Kvakové pyré: Na masle orestujeme šalotku, pridáme jablká
a kvaku, zalejeme smotanou, osolíme a dochutíme
balzamikom.
|