Zapečené bravčové karé

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Potom opečieme na panvici a obalíme v hríbovej zmesi, ktorú pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Nakoniec dáme do rúry zapiecť.
  2. Kvakové pyré: Na masle orestujeme šalotku, pridáme jablká a kvaku, zalejeme smotanou, osolíme a dochutíme balzamikom.