Karé s čiernymi ríbezľami

andream - bez fotkyandream, 16. apríla 2013

Pôvodne som mala v úmysle urobiť mäso na iný spôsob, ale špajza zlyhala... :) nakoniec si myslím, že to bol vynikajúci nápad

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

1,5 kg
1 ks
2 strúčiky
1 pohárik
25 dkg
15 dkg
1 PL
1 PL
trochu
2 PL
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne, trošku naklepeme a na oleji opražíme z každej strany. Ukladáme na zapekaciu misu. Vo výpeku opražíme malú nakrájanú cibuľku, pridáme šampiňóny, roztlačený cesnak, vegetu, horčicu, čierne korenie, alebo aj iné koreniny podľa Vašej chuti. Trošku opražíme a zalejeme šťavou z ríbezľového kompóta. Dusíme cca 5 min. Keď je to hotové pridáme do zmesi maslo, pomiešame a vypneme.

  2. 2

    Na každý rezeň dáme plátok šunky, udusenú zmes šampiňónov, posypeme ríbezľami a nastrúhaným syrom.

  3. 3

    Prikrijeme alobalom a pečieme - ja na 150 st. cca 40 min. Na konci dopekáme odkryté.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
pekny recept, tusim si viem aj chut predstavit. kedysi som cierne ribezle priam neznasal, smrdeli mi a boli nesympaticke, teraz je to moje oblubene ovocie. a dzem z nich, mnam, na nezaplatenie ;)
douglas
Podobnym postupom ako v tvojom rcp robi moj manzel, ale s brusinkami a z bieleho masa,- kuracie alebo morcacie prsia. Vyborna dobrota!
andream
Presne, dá sa to robiť na veľa spôsobov, dcéra je dosť vyberavá, ale toto bolo vynikajúce, celé prekryté údeným syrom... odporúčam
qaroh
Keď som chodil do školy a to bolo dávno, robievali v kuchyni recept, ravčové mäso na šťave s ríbezľami a knedľou. Mal som to rád.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia