Karé na vínových šampiňónoch fotorecept

elekra - fotkaelekra, 9. decembra 2011
Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept)
Foto: elekra

Aby sme nejedli len diétne kuracie mäso tak som upiekla bravčové karé. Môj manžel potrebuje niečo na lepšie "kĺzanie" a tak vznikla vínovo-šampiňónová omáčka.

6-8
porcií
45 minút
príprava
90-120 minút
na 175 °C

Suroviny

1-1,5 kg
750 g
200-300 ml
1 ks
250 ml
10-20 g




Postup

  1. 1

    Bravčové karé narežeme,

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa mäsko zatiahlo,

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preložíme do rímskeho hrnca, ktorý bol namočený aspoň 1 hodinu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rascou,

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    podlejeme bielym vínom a dáme piecť do rúry na 175 °C asi na 1,5 až 2 hodiny.

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si na výpeku speníme cibuľku

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pridáme očistené a na väčšie kúsky pokrájané šampiňóny.

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, necháme, aby pustili vodu, vydusíme ju a potom šampiňóny podlejeme bielym vínom, prevaríme, aby sa vyparil alkohol,

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prejsť varom (nie prudko, len prebublať) a pridáme 2 plátky masla na zjemnenie omáčky.

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené karé necháme trochu vychladnúť, aby sa lepšie krájalo

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a podávame s ľubovoľnou prílohou a šampiňónovou vínovou omáčkou. Mali sme kôpku ryže a "halušky" z pučených zemiakov s cibuľkou. A k tomu feniklovo-redkvičkový šalát.

    Karé na vínových šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

alexdidi
Pekný recept...čerstvé šampiňóny mám rada a robím ich veľmi často,ale s vínom som ešte nerobila,musím skúsiť....
rolfynka
vyzera to dobre mnam a ten rimsky hrniec je bezne dostat a co to stoji
sportak
Tak teda Elekra, to je úžasný recept. Ďakujem za tento návod.
cica2
perfektne a krásne pripravené!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia