Kardinálov rez

matus113 - fotkamatus113, 11. marca 2013

Koláč s malým množstvom múky.

60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C
Kardinálov rez
Foto: matus113

Suroviny

1 ks
2 ks
50 g
40 g
100 g
3 ks
 na potretie
250 ml
1/2 bal
1 bal
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme prvé cesto: zmiešame 3 bielka a 100 g kryštálového cukru. Vymiešame dotuha. Pripravíme druhé cesto: zmiešame 1 vajce, 2 žĺtka, 50 g kryštálového cukru. Vymiešame do peny. Zľahka vmiešame 40 g hladkej múky.

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Tubu na zdobenie naplníme cestom z vyšľahaných bielkov. Na plech nastriekame 3 pásy vzdialené 1 cm od seba a 3 cm od okraja plechu. Na druhú stranu plechu zopakujeme ten istý postup. Teraz medzi pásy nastriekame druhé cesto. Dáme piecť na 170 stupňov na 20 minút, ale trúbu necháme pootvorenú, aby sa cesto aj sušilo.

  3. 3

    Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom takmer dotuha. Želatinový stužovač podľa návodu vymiešame ručne pol minúty s pol deci vlažnej vody. Potom vmiešame do šľahačky.

  4. 4

    Upečený korpus preložíme na cukrom posypaný papier. Papier z korpusu treba dať dole ešte za tepla. Na čiastočne vychladené korpusy natrieme ríbezľový alebo malinový džem. Vyšľahanú šľahačku natrieme na polovicu korpusu. Druhú polovicu preklopíme na prvú a jemne pritlačíme. Nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť.

Diskusia k receptu

Vymazať
dajanca
už dávno sa naň odhodlávam... po tejto názornej ukážke, to asi konečne skúsim :-)
Vymazať
ivkagal
ja som ho uz robila,nieje az taky zlozity,ako sa zda,u nas bol do vecera fuc-to znamena,ze vsetkym chutil:))
1x alda
Vymazať
hanka111
....uz viackrat som chcela tento zakusok upiect, ale zdal sa mi zlozity. @matus113 dakujem za pekne, nazorne video, dokonale premohlo moju "lenivost" urcite urobim, ukladom do receptov.....
Vymazať
elisticka
wau krasny zakustek a musi byt fajnovy... tiez dakujem za video podla neho sa bude vyborne piect :-)
Vymazať
naja
super kolacik ... urcite ho vyskusam ... asi tam dam este jahody na ten lekvar, alebo aj bez .. diky za recept
Vymazať
hubata
Vysoko aktuálny kardinálov rez: určite by si na ňom pochutil aj nový pápež! Vyzerá skvele!
Vymazať
kkatka
Výborný postup, práve som ho dokončila, už sa chladí. vyzerá dobre a určite bude tak aj chutiť.
Vymazať
tothka
Na prvý pokus som ho dosť vysušila, myslela som , že ho vyhodím, ale doma ma prehovorili, tak som naplnila a odložila. Na druhý deň bol výborný, na tretí by bol asi ešte lepší, ale to už nebol.
1x aleana
Vymazať
danka71
vyborny kolac, vcera som ho piekla vdaka za recept a hlavne za nazornu ukazku len tak dalej super .
Vymazať
anna321
Pripájam sa k tým čo vyskúšali kardinálov rez.Recept je super a moja rodina si pochutila.Veľa z neho nezostalo na tácke.Ďakujem za veľmi pekný video postup.
Vymazať
huhulienka
Veľmi pekný video postup ... koláčik sa mi veľmi pozdáva, pri najbližšej príležitosti vyskúšam ...
Vymazať
moko
kardinála robievam z 10-tich vajec a do šľahačky ide stužovač-ja robím šľahačku z 1l krabice a tá je ako betón,takže stužovač nedávam-do šľahačky sa môže pridať ešte ovocie-výborné sú jahody alebo čučoriedky a zákusok je potom väčší a vyzerá honosne-pritom je veľmi jednoduchý a hlavne veľmi chutný-ale ten na obrázku je tiež veľmi pekný:)
Vymazať
ildinka
...Asi ho prestanem piecť..toľko roboty a za 5 min.(doslova!( ani omrvinka...hi-hi-hi
Vymazať
lyduss
tento receptík som už niekde videla, ale podobne ako iné gazdinky vyššie spomenuli, trošku som sa bála toho cesta, tak som si naň netrúfla. videopostup ma ale presvedčil, že nejde o nič zložité, takže pri najbližšej príležitosti určite vyskúšam. ďakujem a ukladám :)
Vymazať
sovka62
Včera nám ho ponúkli, boli sme na návšteve. Pridali k nemu horúce lesné ovocie. Doooooooobrééééé.... Mala by som sa konečne spamätať a vyskúšať ho aj ja.
Vymazať
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Robievam ho niekoľkokrát do roka, ale z desiatich vajec a príslušného množstva múky.
Vymazať
dogagador
@Matus113 : ahoj, tak vtedy davno - v aprili - som to naozaj urobila podla Tvojho receptu, dokonca 2x. druhy x som nedala zelatinu, ale stuzovac a chutilo mi to lepsie. dnes som robila podla ineho receptu a fakt som to olutovala. uz nikdy nebudem robit iny, len tento Tvoj!!!!
zelam krasne vianocne sviatky a vsetko dobre v novom roku!
Vymazať
simonkaslavkova
Dneska som ho robila neviem kde som spravila chybu ale cesto mi po upeceni a vybrani z rury splaslo :( nedalo sa ani pekne odlepit od papiera :( nejak som ho zlupla pospajala a dala slahacku. Je v chladnicke som zvedava aky zajtra bude... :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia