Kardinálov rez

Kardinálov rez
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 11. marca 2013 16:31Ďalšie jeho recepty

Koláč s malým množstvom múky.


Suroviny

60
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme prvé cesto: zmiešame 3 bielka a 100 g kryštálového cukru. Vymiešame dotuha. Pripravíme druhé cesto: zmiešame 1 vajce, 2 žĺtka, 50 g kryštálového cukru. Vymiešame do peny. Zľahka vmiešame 40 g hladkej múky.

2

Plech vyložíme papierom na pečenie. Tubu na zdobenie naplníme cestom z vyšľahaných bielkov. Na plech nastriekame 3 pásy vzdialené 1 cm od seba a 3 cm od okraja plechu. Na druhú stranu plechu zopakujeme ten istý postup. Teraz medzi pásy nastriekame druhé cesto. Dáme piecť na 170 stupňov na 20 minút, ale trúbu necháme pootvorenú, aby sa cesto aj sušilo.

3

Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom takmer dotuha. Želatinový stužovač podľa návodu vymiešame ručne pol minúty s pol deci vlažnej vody. Potom vmiešame do šľahačky.

4

Upečený korpus preložíme na cukrom posypaný papier. Papier z korpusu treba dať dole ešte za tepla. Na čiastočne vychladené korpusy natrieme ríbezľový alebo malinový džem. Vyšľahanú šľahačku natrieme na polovicu korpusu. Druhú polovicu preklopíme na prvú a jemne pritlačíme. Nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    joel, 11. marca 2013 o 21:02
    Kardinali maju teraz iné starosti......


  • Vymazať

    klaura, 11. marca 2013 o 21:08
    neviem ako ostatným, ale mne chýba video časť ...


  • Vymazať

    dajanca, 11. marca 2013 o 21:46
    už dávno sa naň odhodlávam... po tejto názornej ukážke, to asi konečne skúsim :-)


  • Vymazať

    ivkagal, 11. marca 2013 o 22:23
    ja som ho uz robila,nieje az taky zlozity,ako sa zda,u nas bol do vecera fuc-to znamena,ze vsetkym chutil:))


  • Vymazať

    douglas, 12. marca 2013 o 07:07
    Pekne rezy, ale chyba mi v tom cervena ;).


  • Vymazať

    hanka111, 12. marca 2013 o 09:07
    ....uz viackrat som chcela tento zakusok upiect, ale zdal sa mi zlozity. @matus113 dakujem za pekne, nazorne video, dokonale premohlo moju "lenivost" urcite urobim, ukladom do receptov.....


  • Vymazať

    elisticka, 12. marca 2013 o 13:47
    wau krasny zakustek a musi byt fajnovy... tiez dakujem za video podla neho sa bude vyborne piect :-)


  • Vymazať

    violetacamorova, 12. marca 2013 o 15:56
    Tiez dakujem za videopostup, nevyzera to zlozito a vysledok je efektny velmi vkusny zakusok.


  • Vymazať

    3sandra3, 12. marca 2013 o 17:19
    výborné rezy... musím vyskúšať


  • Vymazať

    darina57, 12. marca 2013 o 21:41
    super..chystam sa ho uz uiect..ale uz musim.,..


  • Vymazať

    zinnajdha, 14. marca 2013 o 15:59
    ukladám. Bez videa by som ho minula.


  • Vymazať

    evelinaf6, 15. marca 2013 o 22:33
    no toto,,,chlap jeden,ako nám upiekol kardinála :) ukladám -vyskúšam


  • Vymazať

    naja, 16. marca 2013 o 11:16
    super kolacik ... urcite ho vyskusam ... asi tam dam este jahody na ten lekvar, alebo aj bez .. diky za recept


  • Vymazať

    hubata, 17. marca 2013 o 08:54
    Vysoko aktuálny kardinálov rez: určite by si na ňom pochutil aj nový pápež! Vyzerá skvele!


  • Vymazať

    kkatka, 17. marca 2013 o 12:19
    Výborný postup, práve som ho dokončila, už sa chladí. vyzerá dobre a určite bude tak aj chutiť.


  • Vymazať

    tothka, 23. marca 2013 o 12:51
    Na prvý pokus som ho dosť vysušila, myslela som , že ho vyhodím, ale doma ma prehovorili, tak som naplnila a odložila. Na druhý deň bol výborný, na tretí by bol asi ešte lepší, ale to už nebol.


  • Vymazať

    danka71, 24. marca 2013 o 21:39
    vyborny kolac, vcera som ho piekla vdaka za recept a hlavne za nazornu ukazku len tak dalej super .


  • Vymazať

    daguska, 25. marca 2013 o 14:32
    vyzera velmi dobre no sikovny si -ukladam


  • Vymazať

    daguska, 25. marca 2013 o 14:32
    vyzera velmi dobre no sikovny si -ukladam


  • Vymazať

    anna321, 27. marca 2013 o 11:28
    Pripájam sa k tým čo vyskúšali kardinálov rez.Recept je super a moja rodina si pochutila.Veľa z neho nezostalo na tácke.Ďakujem za veľmi pekný video postup.


  • Vymazať

    timicica, 9. apríla 2013 o 11:10
    Super recept...za 5 minút bolo po ňom :-)


  • Vymazať

    dogagador, 23. apríla 2013 o 18:09
    tak toto beriem, mozno este dnes sa ide na to!


  • Vymazať

    huhulienka, 4. mája 2013 o 15:37
    Veľmi pekný video postup ... koláčik sa mi veľmi pozdáva, pri najbližšej príležitosti vyskúšam ...


  • Vymazať

    dajanca, 10. mája 2013 o 21:42
    vyskúšaný... vydaril sa... aj pochvala bola :-) vďaka za recept...


  • Vymazať

    moko, 17. mája 2013 o 15:19
    kardinála robievam z 10-tich vajec a do šľahačky ide stužovač-ja robím šľahačku z 1l krabice a tá je ako betón,takže stužovač nedávam-do šľahačky sa môže pridať ešte ovocie-výborné sú jahody alebo čučoriedky a zákusok je potom väčší a vyzerá honosne-pritom je veľmi jednoduchý a hlavne veľmi chutný-ale ten na obrázku je tiež veľmi pekný:)


  • Vymazať

    ildinka, 23. júna 2013 o 08:57
    ...Asi ho prestanem piecť..toľko roboty a za 5 min.(doslova!( ani omrvinka...hi-hi-hi


  • Vymazať

    lyduss, 23. augusta 2013 o 17:38
    tento receptík som už niekde videla, ale podobne ako iné gazdinky vyššie spomenuli, trošku som sa bála toho cesta, tak som si naň netrúfla. videopostup ma ale presvedčil, že nejde o nič zložité, takže pri najbližšej príležitosti určite vyskúšam. ďakujem a ukladám :)


  • Vymazať

    damisa, 2. septembra 2013 o 19:14
    ďakujem za video, ukladám a už sa naň chystám.


  • Vymazať

    sovka62, 9. októbra 2013 o 13:51
    Včera nám ho ponúkli, boli sme na návšteve. Pridali k nemu horúce lesné ovocie. Doooooooobrééééé.... Mala by som sa konečne spamätať a vyskúšať ho aj ja.


  • Vymazať

    goe, 9. novembra 2013 o 17:35
    Robievam ho niekoľkokrát do roka, ale z desiatich vajec a príslušného množstva múky.


  • Vymazať

    viera1, 2. decembra 2013 o 13:25
    Hehe,aký šikovný pán...A teraz ako,keď má pravdu aj @sovka62 a aj @kredenc .Musíme sa rozhodnúť na Vianoce,chichi.


  • Vymazať

    receptarka, 6. decembra 2013 o 16:24
    Dakujem dakujem urcite ho vyskusam na vianoce.vyzera super.


  • Vymazať

    dogagador, 20. decembra 2013 o 01:23
    @Matus113 : ahoj, tak vtedy davno - v aprili - som to naozaj urobila podla Tvojho receptu, dokonca 2x. druhy x som nedala zelatinu, ale stuzovac a chutilo mi to lepsie. dnes som robila podla ineho receptu a fakt som to olutovala. uz nikdy nebudem robit iny, len tento Tvoj!!!!
    zelam krasne vianocne sviatky a vsetko dobre v novom roku!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist