Karamelový zákusok

tanulienka - fotkatanulienka, 26. januára 2013

Recept som dlho hľadala na internete, taký ktorý by mi najviac vyhovoval, hlavne podľa surovín, ale troška som si ho aj tak upravila ešte.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček vlažná
1/2 hrnčeka
3 PL
1 ks
Krém:
1 ks
250 g
čokoládová poleva:
125 g
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si spravíme tuhý sneh, odložíme nabok. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej. Múky presitkujeme a zmiešame s PDP, postupne pridávame na striedačku s vlažnou vodou. Pridáme kakao. Nakoniec vmiešame už len zľahka bielkový sneh. Vylejeme zmes na plech vyložený mastným papierom a pečieme.

  2. 2

    Plechovku salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Dáme ho vychladnúť. Zmäknuté máslo si našľaháme a postupne doň prišľahávame vychladnuté skaramelizované salko. Krém je hotový.

  3. 3

    V parnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme ceru a keď sa nám tieto 2 hmoty spoja, prilievame postupne smotanu.

  4. 4

    Počkáme kým nám korpus vychladne, na ten potom natierame rovnomerne krém. Polevu nanášame malou lyžičkou podľa seba. JA robím mriežku, ale môžme polevu spraviť v súvislej vrstve, ale len také prskance.

Diskusia k receptu

piczur
páči páči páči ukladám, kupujem salko a budúci týždeň prekvapkám toho môjho, ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia