Bezlepkový karamelový cheesecake
Bezlepkový karamelový cheesecake

Karamelový bezlepkový cheesecake

novalim - fotkanovalim, 23. novembra 2018. Komerčný recept.
Karamelový bezlepkový cheesecake
Foto: novalim

Už ste si pochrumkali na nových Novalim čajových keksíkoch Mariela? Sú výborné nielen na chrumkanie, ale dobre vám poslúžia aj na prípravu cheesecakov. My Zobraziť celý popisUž ste si pochrumkali na nových Novalim čajových keksíkoch Mariela? Sú výborné nielen na chrumkanie, ale dobre vám poslúžia aj na prípravu cheesecakov. My sme si upiekli karamelový cheesecake s použitím Mariel.

8
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

2 bal.
120 g roztopené
Na plnku:
1 bal.
300 g (Philadelphia, resp. nátierkové maslo bez príchute)
3 ks




Postup

  1. 1

    2 balenia keksíkov Mariela rozomelieme na múčku, pridáme 120 g roztopeného masla a túto zmes pomocou lyžice natlačíme na dno a po bokoch tortovej formy s priemerom 21 cm.

  2. 2

    Tortovú formu obalíme alobalom, lebo tento cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli.

  3. 3

    Na plnku si v mise zmiešame karamelové Salko, 300 g čerstvého syra (Philadelphia, resp. nátierkové maslo bez príchute) a 3 vajcia.

  4. 4

    Plnku nalejeme do sušienkovej krusty, tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého sme naliali asi 2 cm vriacej vody a pečieme na 160 stupňoch asi hodinu.

  5. 5

    Hotový cheesecake ozdobíme opraženými lieskovcami.

Diskusia k receptu

jaba3
....keby si pád redaktor prečítal, čo uverejnil, iste by prišiel nato, že forma o priemere viac ako 2 metre by v kuchyni predsa len viac zavadzala, ako pomáhala.....Sú to vtipné "prešľapy", ktoré by sa ale v médiách nemali vyskytovať....Čo poviete ?
1x jaba3
katkapo
Ako sa to robi vo vodnom kupeli ?este som tak nikdy neskusala mozem dat normalne piect korpus a potom naliat plnku a piect dalej ci musi byt ten vodny kupel? Dakujem
redakcia
@Katkapo (25.11.2018 19:28)

Postup pečenia vo vodnom kúpeli je upresnený v bode 4: Plnku nalejeme do sušienkovej krusty, tortovú formu vložíme do hlbšieho plechu, do ktorého sme naliali asi 2 cm vriacej vody a pečieme na 160 stupňoch asi hodinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia