Karamelovo-hruškový koláč
Autor receptu: dorenika
Tento koláč je veľmi ľahký na prípravu ale za to chutný.
4-8 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Do múky pridáme cukor a soľ a premiešame.Pridáme mäkké nakrájané maslo a jedno vajce a premiešame a vymiesime cesto.Dáme do chladničky na min.30 minút.
- Guľatú formu na pečenie vymažeme tukom a vysypeme múkou.Cesto vtlačíme do nádoby a vytiahneme vyššie okraje.Popicháme ho vidličkou a posypeme trochou strúhanky.
- Hrušky očistíme a nakrájame na osminy,môžete použiť aj zavárané.poukladajte hrušky na dno celého koláču a do medzier dajte datle.
- Karamelové pudingy prešlahajte s vajcom a vanilkovým cukrom a vylejte na hrušky.Vložte do vyhriatej trúby na 180 stupňov a na 40minút alebo dokým bude zlatastý.