Karamelovo-hruškový koláč

Autor receptu: dorenika

Tento koláč je veľmi ľahký na prípravu ale za to chutný.

4-8
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do múky pridáme cukor a soľ a premiešame.Pridáme mäkké nakrájané maslo a jedno vajce a premiešame a vymiesime cesto.Dáme do chladničky na min.30 minút.
  2. Guľatú formu na pečenie vymažeme tukom a vysypeme múkou.Cesto vtlačíme do nádoby a vytiahneme vyššie okraje.Popicháme ho vidličkou a posypeme trochou strúhanky.
  3. Hrušky očistíme a nakrájame na osminy,môžete použiť aj zavárané.poukladajte hrušky na dno celého koláču a do medzier dajte datle.
  4. Karamelové pudingy prešlahajte s vajcom a vanilkovým cukrom a vylejte na hrušky.Vložte do vyhriatej trúby na 180 stupňov a na 40minút alebo dokým bude zlatastý.