Karamelové rezy

Karamelové rezy
Foto: maarianna
maariannaMaarianna, recept pridal: 6. apríla 2010 10:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny

24 ks
porcií
60
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a kakao a nakoniec vyšľahaný sneh s bielkov. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme.

2

V mlieku uvaríme dva pudingy a ešte do trošku vlažného zašlahame maslo a práškový cukor natrieme na upečené cesto.Poukladáme sušienky tesne vedla seba na celý koláč.Môžu sa použiť aj marína keksy.

3

Uvarené salko vymiešame s maslom a natrieme na sušienky. povrch polejeme čokoládou, ale nakoľko ja nie som taká zručná tak som čokoládu postrúhala a posypala. Koláč veľmi chutil celej rodine.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. apríla 2010 o 10:38
    Krásna fotka, super koláčik, mňam! :-)


  • michsamant, 6. apríla 2010 o 10:44
    Presne ako Sandra pise


  • frezia68, 6. apríla 2010 o 10:46
    Veľmi lákavo vyzerá a puding nám chutí viac,ako maslové plnky.Ukladám si recept a iste niekedy využijem :-))


  • egreska, 6. apríla 2010 o 10:48
    vyzeraju super..karamel to je moje :-))


  • cistinka, 6. apríla 2010 o 10:49
    aj moje :-)


  • maarianna, 6. apríla 2010 o 10:49
    Ked budem piecť druhý raz tak pridám ešte 1/4 l mlieka a jeden puding lebo na veľkom plechu sa mi to zdalo málo,aby bol šťavnatejší


  • evas13, 6. apríla 2010 o 12:24
    maaianna, výborný koláčik. Keď som ho jedla prvý krát priam ma očaril a pritom vtedy ho piekla moja neplnoletá krstná dcera. mňam :-)))


  • darinocka, 7. apríla 2010 o 10:39
    Piekla som ho v marci na mamkine narodky.Bol "prudko jedlý",len namiesto BB keksov som dala Indián keksy.Robievam tak vždy,keď treba keksy.Svetlé - Marina,tmavé - Indián.Sú o polovicu lacnejšie.


  • danka61, 7. apríla 2010 o 13:02
    Ako treba uvariť to Salko?Ešte som ho nevarila,tak si rada dám poradiť.


  • maarianna, 8. apríla 2010 o 07:41
    Salko ponoríš do vody cele a dáš variť na 2-3 hodiny a necháš potom vychladnúť ja si varím vždy deň dopredu.


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:10
    stráááášne dobré rezy, a ako dobre vyzerajú,,, mňááám,,,, karamel zbožňujeme :-)))


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:11
    stráááášne dobré rezy,,, a ako dobre vyzerajú,,, mňáááám,,, zbožňujeme karamel :-))))


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:12
    toto neviem , čo sa stalo s tými komentármi


  • 3sandra3, 6. augusta 2011 o 17:05
    to je podobné 3-bitke


  • 3sandra3, 12. augusta 2011 o 21:55
    práve som dokončila tento koláčik,,, už odpočíva v chladničke,,,tešíme sa naň zajtra


  • 3sandra3, 17. augusta 2011 o 12:15
    poznámka pre mňa: mám vytlačené



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist