Karamelové rezy

Karamelové rezy
Foto: maarianna
maariannaMaarianna, recept pridal: 6. apríla 2010 10:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny

24 ks
porcií
60
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a kakao a nakoniec vyšľahaný sneh s bielkov. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme.

2

V mlieku uvaríme dva pudingy a ešte do trošku vlažného zašlahame maslo a práškový cukor natrieme na upečené cesto.Poukladáme sušienky tesne vedla seba na celý koláč.Môžu sa použiť aj marína keksy.

3

Uvarené salko vymiešame s maslom a natrieme na sušienky. povrch polejeme čokoládou, ale nakoľko ja nie som taká zručná tak som čokoládu postrúhala a posypala. Koláč veľmi chutil celej rodine.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. apríla 2010 o 10:38
    Krásna fotka, super koláčik, mňam! :-)


  • michsamant, 6. apríla 2010 o 10:44
    Presne ako Sandra pise


  • frezia68, 6. apríla 2010 o 10:46
    Veľmi lákavo vyzerá a puding nám chutí viac,ako maslové plnky.Ukladám si recept a iste niekedy využijem :-))


  • egreska, 6. apríla 2010 o 10:48
    vyzeraju super..karamel to je moje :-))


  • cistinka, 6. apríla 2010 o 10:49
    aj moje :-)


  • maarianna, 6. apríla 2010 o 10:49
    Ked budem piecť druhý raz tak pridám ešte 1/4 l mlieka a jeden puding lebo na veľkom plechu sa mi to zdalo málo,aby bol šťavnatejší


  • evas13, 6. apríla 2010 o 12:24
    maaianna, výborný koláčik. Keď som ho jedla prvý krát priam ma očaril a pritom vtedy ho piekla moja neplnoletá krstná dcera. mňam :-)))


  • darinocka, 7. apríla 2010 o 10:39
    Piekla som ho v marci na mamkine narodky.Bol "prudko jedlý",len namiesto BB keksov som dala Indián keksy.Robievam tak vždy,keď treba keksy.Svetlé - Marina,tmavé - Indián.Sú o polovicu lacnejšie.


  • danka61, 7. apríla 2010 o 13:02
    Ako treba uvariť to Salko?Ešte som ho nevarila,tak si rada dám poradiť.


  • maarianna, 8. apríla 2010 o 07:41
    Salko ponoríš do vody cele a dáš variť na 2-3 hodiny a necháš potom vychladnúť ja si varím vždy deň dopredu.


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:10
    stráááášne dobré rezy, a ako dobre vyzerajú,,, mňááám,,,, karamel zbožňujeme :-)))


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:11
    stráááášne dobré rezy,,, a ako dobre vyzerajú,,, mňáááám,,, zbožňujeme karamel :-))))


  • 3sandra3, 5. augusta 2011 o 22:12
    toto neviem , čo sa stalo s tými komentármi


  • 3sandra3, 6. augusta 2011 o 17:05
    to je podobné 3-bitke


  • 3sandra3, 12. augusta 2011 o 21:55
    práve som dokončila tento koláčik,,, už odpočíva v chladničke,,,tešíme sa naň zajtra


  • 3sandra3, 17. augusta 2011 o 12:15
    poznámka pre mňa: mám vytlačené



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist