Karamelový zákusok

Karamelové rezy s orechmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok. Piškótové korpusy spojené karamelovým krémom s orechmi.

22
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny rovnako pre všetky 4 korpusy.
  2. Na biele korpusy som zmiešala múku, prášok do pečiva a sódu a zmes som preosiala do vaječnej zmesi a opatrne vmiešala.
  3. Na kakaové korpusy som zmiešala múku, prášok do pečiva, sódu a 1 KL kakaa, preosiala k vaječnému základu a opatrne vmiešala.
  4. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky korpusy som piekla rovnako 10 minút. Hotové som nechala chladiť na mriežke.
  5. V mlieku som vymiešala detskú krupicu, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť v studenej vode aj s nádobou. Pokiaľ sa kaša chladila, pripravila som si karamel s orechmi.
  6. Karamel som vyliala na olejom natretú misu a nechala vychladiť. Keď karamel stuhol polámala som ho.
  7. Pomlela som ho celkom na jemno i s orechmi.
  8. Maslo som vymiešala do peny, postupne som pridávala po lyžici vychladnutú krupicovú kašu.
  9. Pridala som mletý karamel s orechmi.
  10. Napokon som pridala aj orechový likér.
  11. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  12. Napokon som zostavila koláč: Na spodok podnosu som uložila biely korpus, natrela som ho horúcim broskyňovým lekvárom a natrela tretinou krému.
  13. Na krém som položila kakaový korpus, natrela som ho lekvárom, potom krémom a zakryla som ho druhým kakaovým korpusom.
  14. Kakaový korpus som natrela horúcim lekvárom, potom poslednou časťou krému a zakryla bielym korpusom. Na vrch som položila papier na pečenie, dosku na krájanie a 3 kg cukru a uložila do chladničky na noc.
  15. Na druhý deň som odložila zaťaženie, natrela som vrch zákusku horúcim lekvárom a poliala čokoládovou polevou. Uložila do chladničky stuhnúť.
  16. Koláč som krájala na rezy mokrým horúcim nožom. Zdobila som ho šľahačkou - vyšľahala som smotanu s cukrom a Smetafixom. Prajem vám dobrú chuť.