Karamelové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok.Dnes z piškótového cesta do ktorého som pridala perníkové korenie a krému z karamelu, šľahačky a čokolády.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 2x180 °C

Postup

  1. Pripravila som si najprv karamelový krém: šľahačku som dala do hrnca a pomaly som ju priviedla k varu.Keď začala bublinkovať stíšila som plameň a nechala som ju, aby bola stále horúca. Do rajnice som dala cukor a nechala som ho skaramelizovať.
  2. Keď sa karamel roztopil, prilievala som k nemu v malých dávkach horúcu šľahačku. Pozor má tendenciu vykypieť, treba stále miešať, aby sa karamel nezhrčavel.
  3. Keď sa všetko spolu pekne roztopilo, pridala som kocky čokolády a opäť treba dobre miešať, aby sa roztopila.Všetko sa spolu musí pomaly uvariť.Nechala som vychladiť a uložila do chladničky.
  4. Druhý deň som ju vybrala z chladničky a vyzerala takto.Bola hustá.
  5. Mixérom som ju vyšľahala.
  6. Rozdelila som na 2 polovice.Jednu polovicu som nechala v chladničke, s tou budem zdobiť vrch zákuskov.Prvú polovicu použijem na zostavu cesta a opäť ju rozdelím na 2 polovice.
  7. Pripravila som si aj instantnú kávu na máčanie piškót.
  8. Cukor a vajcia som vymiešala do peny.Múku, prášok do pečiva, sódu a perníkové korenie som zmiešala a malých dávkach preosievala do cesta a opatrne vmiešala.
  9. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. Plech 27x37 cm. som vystlala papierom na pečenie.Cesto som vyliala a upravila.Pieklo sa 10 min.ešte za horúca zvyknem stiahnúť kožu.Kým sa pieklo prvé cesto, pripravila som cesto aj na druhý korpus.Upečené som chladila na mriežke.
  10. Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim džemom.
  11. Na vychladnutý džem som natrela prvú polovicu z jednej polovice karamelu.
  12. Na krém som ukladala piškóty máčané v káve.
  13. Natrela som ich druhou polovicou prvej polovice krému.Zakryla som ho druhým korpusom a uložila na noc do chladničky.
  14. Druhý deň som urobila polevu a poliala som koláč, dala som stuhnúť do chladničky.
  15. Krájala som najprv horúcim nožom na rezy a zdobila druhou polovicou karamelu s cukrárskym vreckom.Prajem vám dobrú chuť.