Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept)

Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept)
Foto: rennatte
rennatteRennatte, recept pridal: 29. novembra 2011 17:49Ďalšie jeho recepty

Tieto oplátky robím na Vianoce a sú obľúbené v celej rodine.

Suroviny

30
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cukor rozpustíme a upálime na karamel
Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept) - obrázok 1

2

Heru nakrájame na 5 dielov a postupne vmiešavame do karamelu
Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept) - obrázok 2

3

dalej pridáme Salko
Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept) - obrázok 3

4

sekané orechy (menej kvalitná fotka...to sa šíri vôňa karamelu a orechov :-)))
Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept) - obrázok 4

5

horúce natierame na oplátky pokiaľ neminieme celú zmes
Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept) - obrázok 5

6

zaťažíme najlepšie veľkým plechom niečim naplneným, napr. ďalšie plechy alebo kuchárske knihy, po vychladnutí nakrájame na rezy a môžme namáčať v čokoláde
Karamelové oplátky - grilážky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • eva53, 29. novembra 2011 o 21:32
    veľmi ľúbim,ale nerobím,odkedy mi horúci karamel vystrekol na palec a mám jazvu.Cítim až sem,dobrotka.


  • kikkus, 29. novembra 2011 o 21:45
    grilážky robíme na Vianoce - niežeby sme na nich počas roka nemali chuť, ale taká kalorická bomba, to nie je len tak a jeden kúsok nikdy nestačí :)
    recept má mama už roky a je na presne taký pomer surovín ako tento
    @eva53 tiež sa mi to stalo, šialene to štípalo celý deň, ale bez jazvy :)


  • 3sandra3, 29. novembra 2011 o 22:41
    mám veľmi rada, no zatiaľ som ich neskúšala robiť, nastal čas vyskúšať to


  • dorisa, 29. novembra 2011 o 22:57
    Ja robievam grilážky,ale bez salka. Mňam, hneď by som sa ponúkla.


  • vierik, 30. novembra 2011 o 10:11
    Grilážky veru musia byť,niekedy so salkom niekedy bez,sú dobručké...


  • leninkq, 30. novembra 2011 o 12:28
    robím ich tiež bez salka, vymiešam miesto neho 3 ks vajec s tukom a pridám ku karamelu


  • afataga, 30. novembra 2011 o 14:05
    uplne presne take iste robievam, len davam iba dve oplatky, jednu naspodok a druhu navrch, je to vyborny a jednoduchy recept


  • tatranka, 30. novembra 2011 o 14:24
    Tieto grilážové oplátky robím tiež každé Vianoce.Oni by sa mi bez určitých druhov koláčikov ani nerátali.Máš ich veľmi pekné.


  • elisticka, 30. novembra 2011 o 15:07
    super zrovna idem na sobotu robit synovi a hladam receptik na grilazky:-))) su to vynikajuce kolaciky len skoda ze to nemozu celiatici...


  • medovnicek, 30. novembra 2011 o 15:31
    mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam


  • sneica, 1. decembra 2011 o 21:22
    aj nam doma chutia...


  • yva, 7. decembra 2011 o 12:38
    elisticka@ - v predajniach so zdravou výživou som videla aj bezlepkové tortové oblátky


  • ajuschka, 11. decembra 2011 o 21:40
    hurá na ne, polovičiak si objednal na vianoce, ukladám :)


  • ajuschka, 12. decembra 2011 o 21:37
    práve pálim karamel....


  • alena85, 19. januára 2012 o 15:58
    Robila som ich už viackrát ,sú výborné,ale vždy mi tá plnka vyteká. Neviete mi poradiť, kde robím chybu?


  • lenkaaa, 5. januára 2013 o 21:04
    práve dnes som to robila, a tiež mi tá plnka vyteká, narezala som to na tanierik a prídem o hodinu a plnka celá vytečená po tanieriku. Nedávala som heru ale palmarín, ale pochybujem, žeby to bolo tým? :/ poraďte prosím


  • sev111, 8. februára 2014 o 19:01
    krásne sa vydarili,Ja robievam bez salka :-) mám taký recept a sú úžasné :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist