Karamelové kocky

3sandra3 - fotka3sandra3, 30. novembra 2010

:-)

Suroviny

Cesto:
6 PL
6 ks
6 PL
1 ks
2 PL
Snehové cesto:
5 ks
200 g
Plnka:
300 g
2,5 dl, (šlahačka)
1 ks
3 dl
5 ks
350 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame žltky, múku, prášok do pečiva a kakao. Vymiešané cesto rozdelíme na dve polovice. Obe osobitne upečieme na plechu vyloženom mastným papierom. /Cestá budú tenšie/. Vychladnuté cesto potrieme polovicou plnky, na ktorú dáme usušené snehové cesto. Druhú časť plnky rozotrieme na snehové cesto a prikryjeme druhou polovicou cesta. Vrch koláča môžeme posypať kokosom alebo práškovým cukrom.

  2. 2

    Snehové cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou hustú penu. Rozotrieme na mastný papier a pomaly usušíme v rúre pri miernej teplote.

  3. 3

    Plnka: Cukor na panvici varíme, kým neskaramelizuje. Potom ho zalejeme šľahačkou a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Z mlieka, zo zlatého klasu a žltkov uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.Potom vmiešame maslo a napokon aj vyšľahanú šľahačku so skaramelizovaným cukrom.

Diskusia k receptu

danculka
Dosť vajec ide na koláč,dúfam,že bude aj dobrý:)))))))))))))))
vavan
Tento zákusok je výborny pre toho kto má veľmi rád sladké ja ho poznám pod názvom Kráľovské rezy.Ja ho ešte polievam čokoládovou
polevou.
evanaaa
Môže byť výborný, karamelová šľahačka, snehový korpus, to by bolo pre mňa. Ale len bolo....
agath
ja ho mám v lacnejšej podobe a je výborný, takže tento musí byť ešte skvelejší !!!!! vyskúšam!!!!!!
ejmepb
Ja ho robievam tiež, vrch ešte potrieram zvyškom plnky a postrúham čokoládou, výborné, ale naozaj veľmi sýte, je ich veľa, takže zvyknem odložiť aj do mrazničky.
marienka44
@3sandra3 ,ked mam odlozene bielky v chladnicke, mozem do pudingu dat menej zltkov? Oni sa davaju v takom pocte, v akom potrebujeme bielky. Nemam pravdu? :-)
hubarka35
jak sa divam tak sa divam na foto rezu-kocky a vidim tam len jedno to cesto pečené...no aj tak vyzerá dobre.....ukladám....
3sandra3
@hubarka35 jééémine,,, ved tá fotka nepatrí k tomuto koláčiku,,prepáčte, ja som sa pomýlila, musím to vymeniť
hubarka35
nič sa nedeje @3sandra3-len mi ti nejak nešlo do hlavy-kde je druhé cesto....daj recept aj na tento koláčik čo je na foto.....omylom...vyzerá mnam....
cica2
ako som mohla tento krásny zákusok prehliadnuť? Ešte dobre že sa komentáre, takto dajú vidieť! A aký je vysoký a karamelové tiež ľúbim:)))
jananike
takže tento zákusok čo je na fotke je iný ako recept?? fajne vyzerá :)
elisticka
no pozeram aj ja lebo som uz robila tento co mas nafoteny... a aj ten co pisujes s tym snehovym cestom... no obidva su fajnove...
ppaalloo
ja to poznám trochu inak .......... ale vyskúšam aj toto.....
anina6
no ja som si hned myslela, že ide o francúzske karamelové kocky na fotke, lebo presne takéto pečiem aj ja. ale receptik si ukladám a vyskúšam.
darina57
vobec tam nie je vela vajec..kolacik ukladam urcite ho urobim..super sikulka..si..
butcher
Dobry den velmi sa nam paci obrazok kolaciku co je hore na fotke a chceli by sme vas poprosit recept k tomuto uzasnemu kolaciku s pozdravom dakujeme.
chdpctkkt
PODVRH!
Obrázok vôbec nekošponduje s tým, čo vás čaká vo finále. Tiež som sa veľmi divil, že mám cesto deliť na dve časti, že na obrázku nieje.
A ešte k tomu je to môj prvý pokus, som dosť zmetený, čo s tým. Tú fotku si totka prosím upravia, nech sa ďalsí amatéri ako som ja neobabru!
Keď to budem jesť (ak to bude jedlé), podám feedback.
tetrisss
Vsak to hore pise, ze fotka je z ineho receptu, ale aj tie francuzke kocky je uzasny recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia