Karamelové guľky fotorecept

brmbuska - fotkabrmbuska, 18. apríla 2014
Karamelové guľky (fotorecept)
Foto: brmbuska

Luxusné, vynikajúce, veľmi dobre sa robia, v chladničke dlho vydržia.. Možno tu už recept je, ale dnes som robila, tak pridávam. Na akúkoľvek príležitosť. Zobraziť celý popisLuxusné, vynikajúce, veľmi dobre sa robia, v chladničke dlho vydržia.. Možno tu už recept je, ale dnes som robila, tak pridávam. Na akúkoľvek príležitosť. Skrátka MŇAM!

50
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
2 balíčky
1/2 dcl
1 balenie




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vymiešame s 2 kopcom polievkovými lyžicami karamelového salka. Ja som trošku pridala :-) A miešala som to vareškou. Tú som očistila a pridala do tejto zmesi pomleté piškóty, kávu a karamelové pomleté keksíky - ale len cca jeden a pol balíčka, zvyšok si necháme na obalenie guliek. Vyhrnieme rukáv a miešame rukou. Ja som musela pridať ešte 15 piškót naviac, lebo som to mala príliš lepkavé. Zmes musí byť taká, že je ako cesto, pekne sa od misky oddeľuje. Zakryjeme a dáme na tri hodinky do chladničky, spolu s otvoreným salkom.

  2. 2

    Potom si urobíme pohodičku, pohodlná stolička, príjemná hudba, vyberieme z chladničky cestíčko aj salko a pustíme sa do robenia guličiek :-)

    Karamelové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Robila som ich sama a trvalo mi to cca 40 minút. Z cestíčka som si urobila ako keby košíčky. Do jedného som si špičkou noža dala hrudku karamelové salka, zatvorila, trošku stlačila okraje a potom pekne sa mi urobila gulička a tú som obalila v pomletých keksíkoch, čo mi zostali. Dnes som skúsila obaliť aj v kokose, no mňam. Guľky skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze. Príjemné mlsanie.

    Karamelové guľky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam k veľkej noci.
elysa
takúto prípravu nepoznám, ale plnené musia byť chutné...
eviana
čože čože? Karamelové... mňaaaam, tak toto môžem, ba čo môžem musím, uložím a isto skúsim... vďaka za recepis :)
hubata
Okrem receptu sa mi páči aj vtipný komentárik: pohoda pri tvorení guličiek .....
ildinka
no krása ,karamelové môžem......určite skúsim
vegetariankapp
Další skvelý recept. Dievčatá to aby boli sviatky aspoň každý týždeň aby sme to stihli všetko vyskúšať a ochutnať. :D
brmbuska
Práve mlsotím :-D Viem si úplne predstaviť, že dnu by sa mohla dať aj nutella prípadne mandla. Dnes som ju skúšala aj prekrojiť a vyzeralo to super.
udaska
brmbuska,chcem sa opýtať kde kúpim tie keksíky(Lotus)?
brmbuska
Ja som ich kupovala v Bi..e ale mozno sa niekde v L...i da zohnat aj ina varianta ako lotus. tieto maju taky cerveno-biely obal, su male a ovalne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia