Karamelové burizóny

58vlasta58vlasta, recept pridal: 7. decembra 2009 18:57Ďalšie jeho recepty

Tento recept pridávam ,,reisenke", dúfam ,že jej pomôže. Aj iným...:-)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cukor na miernom ohni upálime na karamel. Doň pridáme salko/sladené/,maslo a miešame až sa táto zmes spojí. Do mierne vychladenej masy pridáme 2 balíčky burizónov. Tvarujeme guľky alebo dáme zmes do potravinovej fólie a prevaľkáme na hrúbku asi 1 - 1,5cm a pokrájame na štvorčeky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ejanka, 17. decembra 2009 o 00:31
    Tento recept robím už roky, no dávam tri sáčky burizónov, nie je to také presladené. Hmotu potom formujem do tvaru salámy a keď vychladne, podľa potreby krájam na kolieska. Salámu tvarujem buď v alobale, alebo aj v mikroténe. A ruky zostanú úplne čisté.


  • zemo, 17. decembra 2009 o 14:13
    Vlastík58, nech ti hrá pod stromčekom tvoja výhra napríklad: Purpura na plotne! A iné neviem.
    Keby sme si nepísali - Nádherné Sviatky plné dobrých duší okolo Teba!


  • nyja, 17. decembra 2009 o 19:48
    vlasti58, gratulujem k výhre a želám krásne Vianoce :))
    Recept som si dala do svojej kuch.knihy, už som také guľky ochutnala, takže viem, že to je dobrota. Díky zaň :))


  • ludka1, 4. januára 2010 o 08:19
    Ahojte. Pridávam sa ku gratulantom no mám otázku. Robila som tento recept som robila asi tri krát no stále mám problém zmiešať salko s karamelom. Zostávajú mi tam kúsky nerozpusteného karamelu a nakoniec asi po dvoch dňoch mi koláče scukornatejú. Prosím o radu kde robím chybu?


  • ludka1, 4. januára 2010 o 08:20
    Pardón za chybu!


  • mirka1983, 5. decembra 2010 o 00:33
    robim tiez ale z tmaveho cukru je to troska zdravsie ale na vianoce ci ine sviatky to je jehno


  • ivka29, 11. decembra 2012 o 23:48
    toto som hladala, dakujem pekne :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist