Karamelová torta
Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si spravíme korpus. Žĺtky vymiešame do peny s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a zamiešame. A ešte zľahka primiešame sneh z bielkov.
- Formu, do ktorej dáme cesto vymastíme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v prehriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Prerežeme ho na 2 diely.
- Plnka: Plechovku kondenzovaného sladeného mlieka varíme 2 hodiny na karamel. Necháme úplne vychladnúť. (Ja som si ju uvarila ešte večer a do rána sa pekne vychladila). Maslo vymiešame a postupne do neho po lyžiciach primiešavame karamel. Vznikne nám karamelová plnka.
- Šľahačku si spravíme podľa návodu na obale.
- Na spodný diel korpusu nanesieme džem.
- Na džemovú plnku dáme karamelovú rovnomerne rozotrieme a prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.
- Na vrch korpusu spravíme zo šľahačky srdiečko.
- Srdiečko vyplníme cukrovou polevou, ktorú prifarbíme potravinárskym fabivom. Celú tortu ozdobíme šľahačkou, kúskami čokolády, ozdobnými cukríkami (kto ako chce ). Dáme ju do chladničky na pár hodín stuhnúť.
- Oslava začala:-)
- Torta v reze.
- A takto sa míňala.
- :-)