Karamelová torta

Karamelová torta k 33. narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Narodeninovú tortu som upiekla jednému členovi našej rodiny. Priemer formy je 22 cm.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si spravíme korpus. Žĺtky vymiešame do peny s cukrom. Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a zamiešame. A ešte zľahka primiešame sneh z bielkov.
  2. Formu, do ktorej dáme cesto vymastíme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v prehriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Prerežeme ho na 2 diely.
  4. Plnka: Plechovku kondenzovaného sladeného mlieka varíme 2 hodiny na karamel. Necháme úplne vychladnúť. (Ja som si ju uvarila ešte večer a do rána sa pekne vychladila). Maslo vymiešame a postupne do neho po lyžiciach primiešavame karamel. Vznikne nám karamelová plnka.
  5. Šľahačku si spravíme podľa návodu na obale.
  6. Na spodný diel korpusu nanesieme džem.
  7. Na džemovú plnku dáme karamelovú rovnomerne rozotrieme a prikryjeme vrchným dielom a jemne zatlačíme.
  8. Na vrch korpusu spravíme zo šľahačky srdiečko.
  9. Srdiečko vyplníme cukrovou polevou, ktorú prifarbíme potravinárskym fabivom. Celú tortu ozdobíme šľahačkou, kúskami čokolády, ozdobnými cukríkami (kto ako chce ). Dáme ju do chladničky na pár hodín stuhnúť.
  10. Oslava začala:-)
  11. Torta v reze.
  12. A takto sa míňala.
  13. :-)