Kapustový šalát

Kapustový šalát
praezisionPraezision, recept pridal: 14. októbra 2012 22:35Ďalšie jeho recepty

Teraz je čas práce s kapustou, tak vám pridávam recept, ktorý sa u nás doma osvedčil.

Suroviny

120
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky suroviny, kapustu a mrkvu nastrúhame najemno, cibuľu, papriku a feferónky si nakrájame, snažíme sa tiež na tenšie.

2

Keď už máme všetko nastrúhané a nakrájané posypeme kryštálovým cukrom, dekom a zalejeme octom. Nezabudneme pridať borkén, ten je veľmi dôležitý na konzervovanie, pretože sterilizovať nebudeme.

3

Necháme do druhého dňa odležať, snažíme sa 1x za hodinu premiešavať. V noci necháme odležať. Na druhý deň dáme do kameninové súdka a potom už len vyberáme a konzumujeme, môžeme začať aj okamžite.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 15. októbra 2012 o 07:05
    vyzerá krásne.-) robievam ho aj ja, ale bez deka...recept mám od Lacibácsiho, ktorý varí na ATV..ale nezaváram ho taký, ale ako rýchlovka k obedu ho robievam...


  • grandma, 15. októbra 2012 o 07:15
    Neviem čo je to borkén?


  • tanaivan, 15. októbra 2012 o 07:35
    Siričitan draselný



  • lacquer, 15. októbra 2012 o 08:54
    Konzervačná látka a antioxidant. Vyrába sa umelo a nacháza sa v nealkoholických nápojoch, octe a výrobkoch zo zemiakov. Je uvádzaná ako nebezpečná a jej konzumácia sa neodporúča.Spôsobuje migrénové stavy. Vlastnosti má podobné ako E220.


  • lacquer, 15. októbra 2012 o 08:55
    Takže dobrú chuť k "zdravému šalátu"


  • kimlo, 15. októbra 2012 o 10:02
    Borkén je dvojsiričitan draselný (alebo pyrosiričitan) a to je rozdiel od siričitanu draselného. Predáva sa v potravinách a zastavuje kvasenie.


  • praezision, 15. októbra 2012 o 12:45
    Borkén je dvojsiričitan draselný (ľudovo pyrosiričitan draselný), používa sa na sírenie muštu a vína a na konzervovanie zeleniny. Dostať ho v každom dobrom záhradkárstve v baleniach 30 g alebo 100 g. Cena u 100 g je okolo jedného eura. A čo sa týka škodlivosti vinári by si bez neho nevedeli život predstaviť.


  • nonna, 15. októbra 2012 o 14:55
    Musí byť vynikoš, ale spravila by som ho s vínnym octom a bez pyrosiričitanu, v chlade sa udrží. Vyhadzujem na FBčko pre širšiu propagáciu.


  • malroxa, 15. októbra 2012 o 15:59
    tá chémia odrádza, ale inak super jesenný šalátik. urobím si ho teda bez dvojsiričitanu:)


  • medovnicek, 15. októbra 2012 o 20:07
    takýto šalátik milujem, vďaka za recept


  • praezision, 15. októbra 2012 o 20:23
    Niet začo, verím, že bude chutiť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist