Kapustový šalát

Kapustový šalát
praezisionPraezision, recept pridal: 14. októbra 2012 22:35Ďalšie jeho recepty

Teraz je čas práce s kapustou, tak vám pridávam recept, ktorý sa u nás doma osvedčil.

Suroviny

120
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky suroviny, kapustu a mrkvu nastrúhame najemno, cibuľu, papriku a feferónky si nakrájame, snažíme sa tiež na tenšie.

2

Keď už máme všetko nastrúhané a nakrájané posypeme kryštálovým cukrom, dekom a zalejeme octom. Nezabudneme pridať borkén, ten je veľmi dôležitý na konzervovanie, pretože sterilizovať nebudeme.

3

Necháme do druhého dňa odležať, snažíme sa 1x za hodinu premiešavať. V noci necháme odležať. Na druhý deň dáme do kameninové súdka a potom už len vyberáme a konzumujeme, môžeme začať aj okamžite.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 15. októbra 2012 o 07:05
    vyzerá krásne.-) robievam ho aj ja, ale bez deka...recept mám od Lacibácsiho, ktorý varí na ATV..ale nezaváram ho taký, ale ako rýchlovka k obedu ho robievam...


  • grandma, 15. októbra 2012 o 07:15
    Neviem čo je to borkén?


  • tanaivan, 15. októbra 2012 o 07:35
    Siričitan draselný



  • lacquer, 15. októbra 2012 o 08:54
    Konzervačná látka a antioxidant. Vyrába sa umelo a nacháza sa v nealkoholických nápojoch, octe a výrobkoch zo zemiakov. Je uvádzaná ako nebezpečná a jej konzumácia sa neodporúča.Spôsobuje migrénové stavy. Vlastnosti má podobné ako E220.


  • lacquer, 15. októbra 2012 o 08:55
    Takže dobrú chuť k "zdravému šalátu"


  • kimlo, 15. októbra 2012 o 10:02
    Borkén je dvojsiričitan draselný (alebo pyrosiričitan) a to je rozdiel od siričitanu draselného. Predáva sa v potravinách a zastavuje kvasenie.


  • praezision, 15. októbra 2012 o 12:45
    Borkén je dvojsiričitan draselný (ľudovo pyrosiričitan draselný), používa sa na sírenie muštu a vína a na konzervovanie zeleniny. Dostať ho v každom dobrom záhradkárstve v baleniach 30 g alebo 100 g. Cena u 100 g je okolo jedného eura. A čo sa týka škodlivosti vinári by si bez neho nevedeli život predstaviť.


  • nonna, 15. októbra 2012 o 14:55
    Musí byť vynikoš, ale spravila by som ho s vínnym octom a bez pyrosiričitanu, v chlade sa udrží. Vyhadzujem na FBčko pre širšiu propagáciu.


  • malroxa, 15. októbra 2012 o 15:59
    tá chémia odrádza, ale inak super jesenný šalátik. urobím si ho teda bez dvojsiričitanu:)


  • medovnicek, 15. októbra 2012 o 20:07
    takýto šalátik milujem, vďaka za recept


  • praezision, 15. októbra 2012 o 20:23
    Niet začo, verím, že bude chutiť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist