Kapustový šalát

Kapustový šalát
praezisionPraezision, recept pridal: 14. októbra 2012 22:35Ďalšie jeho recepty

Teraz je čas práce s kapustou, tak vám pridávam recept, ktorý sa u nás doma osvedčil.

Suroviny

120
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Pripravíme si všetky suroviny, kapustu a mrkvu nastrúhame najemno, cibuľu, papriku a feferónky si nakrájame, snažíme sa tiež na tenšie.

Keď už máme všetko nastrúhané a nakrájané posypeme kryštálovým cukrom, dekom a zalejeme octom. Nezabudneme pridať borkén, ten je veľmi dôležitý na konzervovanie, pretože sterilizovať nebudeme.

Necháme do druhého dňa odležať, snažíme sa 1x za hodinu premiešavať. V noci necháme odležať. Na druhý deň dáme do kameninové súdka a potom už len vyberáme a konzumujeme, môžeme začať aj okamžite.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

11 komentárov k receptu
  • izabella929, 15. októbra 2012 o 07:05
    vyzerá krásne.-) robievam ho aj ja, ale bez deka...recept mám od Lacibácsiho, ktorý varí na ATV..ale nezaváram ho taký, ale ako rýchlovka k obedu ho robievam...


  • grandma, 15. októbra 2012 o 07:15
    Neviem čo je to borkén?


  • tanaivan, 15. októbra 2012 o 07:35
    Siričitan draselný


  • lacquer, 15. októbra 2012 o 08:54
    Konzervačná látka a antioxidant. Vyrába sa umelo a nacháza sa v nealkoholických nápojoch, octe a výrobkoch zo zemiakov. Je uvádzaná ako nebezpečná a jej konzumácia sa neodporúča.Spôsobuje migrénové stavy. Vlastnosti má podobné ako E220.


  • lacquer, 15. októbra 2012 o 08:55
    Takže dobrú chuť k "zdravému šalátu"


  • kimlo, 15. októbra 2012 o 10:02
    Borkén je dvojsiričitan draselný (alebo pyrosiričitan) a to je rozdiel od siričitanu draselného. Predáva sa v potravinách a zastavuje kvasenie.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • praezision, 15. októbra 2012 o 12:45
    Borkén je dvojsiričitan draselný (ľudovo pyrosiričitan draselný), používa sa na sírenie muštu a vína a na konzervovanie zeleniny. Dostať ho v každom dobrom záhradkárstve v baleniach 30 g alebo 100 g. Cena u 100 g je okolo jedného eura. A čo sa týka škodlivosti vinári by si bez neho nevedeli život predstaviť.


  • nonna, 15. októbra 2012 o 14:55
    Musí byť vynikoš, ale spravila by som ho s vínnym octom a bez pyrosiričitanu, v chlade sa udrží. Vyhadzujem na FBčko pre širšiu propagáciu.


  • malroxa, 15. októbra 2012 o 15:59
    tá chémia odrádza, ale inak super jesenný šalátik. urobím si ho teda bez dvojsiričitanu:)


  • medovnicek, 15. októbra 2012 o 20:07
    takýto šalátik milujem, vďaka za recept


  • praezision, 15. októbra 2012 o 20:23
    Niet začo, verím, že bude chutiť.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist