Kapustový šalát

praezisionPraezision, 46 ročná žena, Dubnica nad Váhom, 14. októbra 2012 22:35
Ďalšie jej recepty »

Teraz je čas práce s kapustou, tak vám pridávam recept, ktorý sa u nás doma osvedčil.

120 min
príprava

Suroviny

5 kg
1 kg
5 ks
10 ks
1 ks
1-2 ks
0,50 kg
0,75 l
1 kávová lyžička

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, kapustu a mrkvu nastrúhame najemno, cibuľu, papriku a feferónky si nakrájame, snažíme sa tiež na tenšie.

  2. 2

    Keď už máme všetko nastrúhané a nakrájané posypeme kryštálovým cukrom, dekom a zalejeme octom. Nezabudneme pridať borkén, ten je veľmi dôležitý na konzervovanie, pretože sterilizovať nebudeme.

  3. 3

    Necháme do druhého dňa odležať, snažíme sa 1x za hodinu premiešavať. V noci necháme odležať. Na druhý deň dáme do kameninové súdka a potom už len vyberáme a konzumujeme, môžeme začať aj okamžite.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist