Kapustový šalát

elekra - fotkaelekra, 13. októbra 2012
Kapustový šalát
Foto: elekra

Je čas kapusty a teda aj čas na kapustový šalátik. Tento je z červenej kapusty a dúfam, že Vám bude chutiť tak ako Zobraziť celý popisJe čas kapusty a teda aj čas na kapustový šalátik. Tento je z červenej kapusty a dúfam, že Vám bude chutiť tak ako aj nám.

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1/2 hlávky




Postup

  1. 1

    Očistenú kapustu nakrájam na uhorkovom strúhadle, posypem soľou a nechám chvíľu postáť. Potom pridám na chuť drvenej rasce, štipku kryštálového cukru, podľa chuti octu a olivový olej. Premiešam a môže sa jesť. Šalát je chutný aj keď postojí, kapusta zostane chrumkavá.

Diskusia k receptu

margaretka28
Tiež mám rada kapustový, ale z červenej som ešte nerobila, tú skôr dusím ako prílohu, ale vyskúšam a tiež dávam trochu oleja na zjemnenie.
micho
a ešte keď sa pridá majonéza alebo biely jogurt, tak je to najsamlepšie
svetlana9
a ešte namiesto octu citrónová šťava - vtedy je to na jednotku
afataga
ja mam strasne rada tento salat, ale neviem ho urobit tak, aby mal chut ako v restike, zaujimave je, ze cim horsia krcma, tym je ten salat lepsi :-) neviem kde je to tajomstvo, asi len v pomere surovin
chapona
okrem kyslej smotany a tatárky pridávam aj slnečnicové jadierka
marianna76
ja som tiež robila.... len akosi som ho mala tvrdý... a to som ho nechala i nasoliť, ... hm? ako na to?
2010
Zacal som ako tvoj recept...potom som zacal citat komentare a pridal som kyslu smotanu a napadlo ma ze by bolo dobre ist ako korejske kimci tak som pridal cesnak, stipavu papriku, cibulu a bielu redkvu a ked uz tak aj sunku.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia