Kapustový šalát s kuracím mäsom

dianna - bez fotkydianna, 30. septembra 2014
Kapustový šalát s kuracím mäsom
Foto: dianna

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

4-5
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 stredne veľká
3
2
80 g
160 ml
240 ml
300-350 g
1-2 ks (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku nastrúhame a nakrájame. Cukor, olej, ocot, čierne korenie a soľ v jednom malom hrnci chvíľu povaríme a potom nalejeme na nakrájanú zeleninu, dáme do menšieho hrnca a dobre premiešame. Hrniec dobre zatvoríme a necháme najlepšie cez noc odstáť v chladničke nech sa všetky chute spoja.

  2. 2

    Na druhý deň, pred podávaním si kuracie mäso nakrájame na malé kocky alebo rezance, tak ako to má každý rád. Dáme na panvicu a opekáme, môžeme pridať trocha červenej mletej papriky a soľ podľa chuti. Opekáme do hneda a keď je mäsko hotové pridáme k šalátu a zmiešame dokopy.

  3. 3

    Kto má rád môže si pridať na tanier feferóny. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

slonikvzoo
Ano,super! V Rakusku tymto sposobom robia vela salatov. Zelenina zavadne,ale ostane chrum chrum a chute sa uzasne prepoja. Maso k tomu uz je potom čerešničkou. Jednoduche a chutne!
jujoska
zaujimavy postup pripravy toho salatu, sice cerstvy je zdravsi, ale ten si mozeme dat zase v inom jedle. Urcite vyskusam
boxik
Tento recept ma zaujal vyzerá byť dobrý okrem toho je to jedna z možností ako využiť bohatú úrodu kapusty , ktorej sa tento ro aspoň u nás mimoriadne darilo.
salinka
Môže byť veľmi chutný. Toho octu tam ozaj ide 240 ml?
marianne
vyzerá výborne,len toho octu sa mi tam zdá tiež priveľa,ale pokúša spraviť
dianna
Ocot treba pridať každý podľa chuti, takto to píše recept, ale nič sa nestane ak dáte menej :)
tiginko
tak toto sa aj mne páči, odkladám na vyskúšanie
xanadu1955
Kapustu milujem na každý spôsob, a tento šalát už z prečítania vyzerá vynikajúco isto urobím a pochutnám si vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia