Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, prilejeme ho k vymiešanému maslu, pridáme múku preosiatu so soľou a zamiesime. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti.
  2. Jednu časť na pomúčenej doske vyvaľkáme, preložíme na vymastený plech, potrieme kapustovou plnkou a zakryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta. Povrch popicháme vidličkou, potrieme vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
  3. Kapustová plnka: očistenú kapustu postrúhame, dáme na roztopené maslo alebo tuk a udusíme domäkka. Potom ju trocha osolíme, pridáme cukor, škoricu a hrozienka, premiešame a necháme vychladnúť.