Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, prilejeme ho k vymiešanému maslu, pridáme múku preosiatu so soľou a zamiesime. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti.
- Jednu časť na pomúčenej doske vyvaľkáme, preložíme na vymastený plech, potrieme kapustovou plnkou a zakryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta. Povrch popicháme vidličkou, potrieme vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
- Kapustová plnka: očistenú kapustu postrúhame, dáme na roztopené maslo alebo tuk a udusíme domäkka. Potom ju trocha osolíme, pridáme cukor, škoricu a hrozienka, premiešame a necháme vychladnúť.
|