Kapustový hrniec s mäsovými guličkami

marto990 - fotkamarto990, 28. júla 2013
Kapustový hrniec s mäsovými guličkami
Foto: marto990

Jednoduché, chutné jedlo, napríklad na fajnú večeru. Pokiaľ Vám chutí kyslá kapusta, mäsové guličky len podtrhnú výsledný šmrnc tohto jedla. Zdroj: Apetit

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 strúčiky
1 ks
6-8 ks
400 g
 resp. masť
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Samozrejme, záleží všetko od množstva, ktoré chcete pripraviť, šikovné gazdinky si už množstvo prispôsobia podľa toho komu varia, a koľko majú jedákov:). Mleté mäsko zmiešame s koreninami a asi 3 lyžicami strúhanky, záleží aj či máte len mleté mäsko doma pripravené z mäsa, alebo kupenské s rôznym pomerom čistého mäsa atď. Primiešame aj cesnak a na drobno nakrájanú cibuľku.

    Kapustový hrniec s mäsovými guličkami - obrázok 1
  2. 2

    Vytvarujeme guličky, ktoré vo vyššom oleji opekáme pomaly do zlatista. Nové zemiaky si poriadne umyjeme kefkou, a uvaríme v celku, do polomäkka. Ak vychladnú, nakrájame na väčšie kolieska.

    Kapustový hrniec s mäsovými guličkami - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si udusíme kapustičku, aby bola chrumkavá ale šťavnatá, s bobkovým listom a celým novým korením. Ja ju dusím potom, ako ju popražím na masti, na ktorej som vyprážal guličky.

  4. 4

    Keď sa udusí, tak ako to máme radi, pridáme mäsové guličky a zemiakové kolieska. Osolíme, opepríme, opatrne premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kredenc
V Lučenci je práve 35 stupňov, koľko je v Rožňave?
manya
nové zemiaky a kyslá kapusta, dobrá kombinácia, už viem načo zúžitkujem tie malé nové zemiačiky, čo sa mi pomaly hromadia vo vedre.
marto990
jj, @manya tie male zemiačky su na to ako stvorene..alebo skuste bryndzovu polievočku s takymi malymi zemiakmi, na pol rozkrojenými..
opražíte cibuľku, ak už je skoro hotová pridate stručik cesnaku, okorenite grilovacim korenim, mletym ciernym korenim, pridate spekačky nakrajane na menšie kusky, oprazite, pridate zemiačky, zaleteje vyvarom, osolte este stipkou soli a varite kym nie su zemiaky makke..
v miske si rozmiešate bryndzu s kyslou smotanou, a na zaver zamiešame do polievky, na konci pridavam majoranku, aj už je jedlo odstavene, plus nam chuti tato polievočka aj s chili, ktoreho staci pol malej papričky bez semienok, ked uz sa zemiačiky varia..
a dakujem za ohlasy:))
rea1
nemám nič proti tomuto receptu ako takému, mleté mäso mám rada a celková chuť sa mi pozdáva, mäsové guľky na kapuste robievam roky ale ja si eintopf predstavujem tak, že všetko - alebo aspoň takmer všetko - nadžábem do jedného hrnca a varím spolu, nie každé zvlášť a až nakoniec to zmiešam dohromady.
afataga
suhlasim s @rea1 , toto by som nenazvala eintopf, ale rcp sa mi paci, az na to grilovacie korenie, ale v takomto teple by som to isto nerobila, podla mna je to skor jesenne alebo zimne jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia