Kapustové halušky

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009

Suroviny

400 g
200 g
500 g
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto tak, aby sa odlepovalo od misy.

  2. 2

    V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a z cesta ručne oddeľujeme stredne veľké halušky. Občas ich premiešame, aby sa neprichytili na dno a počkáme, kým všetky nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a dáme do vopred pripravenej misy.

  3. 3

    Do väčšej panvice dáme škvariť slaninu nakrájanú na kocky spolu s nakrájanou klobásou.

  4. 4

    Uvarené halušky premiešame so scedenou kvasenou kapustou, posolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec pridáme opečenú slaninu s klobásou.

Diskusia k receptu

Vymazať
prezyvka
Ono je dobre kyslu kapustu hodit do uskvarenej slaninky a udusit na par minut a do tejto kapusty pridat halusky. A s tym hadzanim cesta do horucej vody - to robim len ked idem na kanojke do divociny a nosit extra kuchynu pridava vahu v batohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia