Kapustové fašírky
Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom
Autor receptu: redakcia
Postup- Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky.
Nasolíme a necháme odpočívať asi
10 minút. Rožky nakrájame na malé kocky
a zalejeme vlažným mliekom. Cibuľu nasekáme
na drobné kocky a opražíme na masle.
- Čínsku kapustu vytlačíme – zbavíme prebytočnej
vody. Pridáme do nej namočené rožky,
vajcia, na kocky nakrájanú slaninu a opraženú
cibuľu, dochutíme soľou, korením, rascou, roztlačenými
2 strúčikmi cesnaku a údenou mletou
paprikou. Z hmoty vytvarujeme malé fašírky, obalíme
v strúhanke a vyprážame na oleji.
- Cesnakový dresing: Smotanu vymiešame
s roztlačenými strúčikmi cesnaku, dochutíme
soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
|