Kapustové fašírky

Kapustové frikadelky so smotanovo-cesnakovým dresingom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čínsku kapustu nasekáme na jemné rezančeky. Nasolíme a necháme odpočívať asi 10 minút. Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme vlažným mliekom. Cibuľu nasekáme na drobné kocky a opražíme na masle.
  2. Čínsku kapustu vytlačíme – zbavíme prebytočnej vody. Pridáme do nej namočené rožky, vajcia, na kocky nakrájanú slaninu a opraženú cibuľu, dochutíme soľou, korením, rascou, roztlačenými 2 strúčikmi cesnaku a údenou mletou paprikou. Z hmoty vytvarujeme malé fašírky, obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji.
  3. Cesnakový dresing: Smotanu vymiešame s roztlačenými strúčikmi cesnaku, dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.