Kapustová polievka s rajčinami

diabambulka - fotkadiabambulka, 22. júla 2011

Výborná polievka, ktorú sme jedli u našej babky a veľmi nám chutila, nedalo mi nezobrať si recept a doma nenavariť :-))) Ja zbožňujem vôňu Zobraziť celý popisVýborná polievka, ktorú sme jedli u našej babky a veľmi nám chutila, nedalo mi nezobrať si recept a doma nenavariť :-))) Ja zbožňujem vôňu takýchto domácich polievok a stále som ju degustovala už z hrnca čo mi tak chutila :-)))

5
porcií
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
1 ks
3 ks
1-2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu opražíme spolu s cibuľou na masti. Pridáme očistenú a nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, podlejeme vodou a dusíme 15 minút. Pridáme pokrájané rajčiny ( paradajky ), dolejem vodou a varíme do mäkka. Hotovú polievku dochutíme octom.

  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

vierik
Jednoduché,zdravé a ešte aj dobré.Tiež ľúbim tak na hrubo pokrájané :-)
dorisa
Takúto polievku som ešte nerobila, vyskúšam:)
jody
nepoznám, ale som polievková, skúsim :-)
evilauri
Vyborna polievocka pre deti , toto musim vyskusat.Nastastie, ze ta moja mala uz spi, ked videla pred par mesiacmi tvojho krasne upeceneno krokodila, tak o tom vedela cela skolka, a vsetkym tvrdila, ze "ona ma takeho doma" :-))))))))
diabambulka
evilauri, tá je zlatá tak aj v škôlke majú dobrú tému o krokodílovi čo sa dá zjesť :-))) to je určite otázka času kedy naša malá varecháčka začne prispievať s receptami, už teraz sa teším :-)))
zdezda
Ahoj, diabambulka, práve si pochutnávam na tejto polievočke(nevydržala som do 12,00 :-)). Nemala som síce slaninku, no použila som škvarky zaliate masťou a nedala som ocot ale vodu s kyslej kapusty. Je výborná, budem si ju robiť častejšie, možno aj nejaké kilečko zhodím, keď nebudem jesť inšô :-)
diabambulka
ahoj zdezda, no ako si sa výborne vynašla, som rada, že niesom sama kto chodí do hrncov a nevydrží :-)))
cica2
ďalšia výborná polievočka, mňam
lenka304
Práve ju varím tak dúfam bude chutiť :) len miesto slaninky som dala mrkvu a pór :))
diabambulka
lenka304, tak si si ju vylepšila :-))) napíš či chutila, poprípade čo by si zmenila :-)náš dedko to tiež má rád bez slaninky, pretože on to chce diétne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia