Kapustová polievka s klobásou

Kapustová polievka s klobásou
Foto: Ivan Majerský

Autor receptu

Mária Vitanovcová, šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme rascu zalejeme tretinou vody, pridáme kyslú kapustu, pokrájanú klobásu a varíme do polomäkka.

2

Z múky, mletej papriky pripravíme zápražku a za stáleho prešľahávania zalejeme zvyškom vody, pridáme do kapusty, zamiešame a pomaly varíme asi 30 minút.

3

Pred koncom podľa potreby dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zuzispain79, 20. decembra 2009 o 15:12
    Dakujeeeem,mñam,mñam,este ze som tu konecne nasla kyslu kapustu,lebo som mala takú CHut


  • zuzispain79, 20. decembra 2009 o 15:17
    A to v prostirdku co je? Slahacka? Mayoneza?


  • vcelka, 26. marca 2010 o 21:24
    Navrchu je "paclík" kyslej smotany. A ja by som chcela ešte dodať, že autorkou receptu je Mária Vitanovcová, šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch. Nech žijú ženy v kuchyni!!!!!!!!!!!!!


  • grandma, 5. apríla 2011 o 07:01
    Kde je v recepte tá smotana čo je navrchu??????????


  • 45678, 12. septembra 2011 o 23:59
    @grandma myslím, že môžem preložiť , paclík=pacička, alebo jednoducho kôpka, či trošku, či lyžicu smotany :-)
    Polievočka je výborná, ja do nej dávam hneď v prevej fáze na cibuľu a rascu paradajkový pretlak, malý.


  • bilbo, 8. októbra 2013 o 13:30
    Pekny den zdatne kucharky ja som trosku menej zdatny chalan co si vari sam a trosku ho to aj bavi a miluje kapustovu polievocku

    Chcel by som sa opytat aky asi pomer vody davate a ci davate aj vodu z kausty (mam domacu kapustu z trhu )
    Dakujem :)


  • tiginko, 8. októbra 2013 o 13:44
    ahoj @Bilbo... vody radšej daj menej (len aby si zakryl obsah) a keby bolo málo, vždy sa dá postupne dolievať toľko, aby hustota bola taká, ako ti vyhovuje. Keď totiž dáš zbytočne veľa vody, bude polievka veľmi riedka a vodnatá, škoda zbytočne potom dohusťovať múkou. A k tej kapustnej vode: niekto má rád kyslejšiu/silnejšiu polievku, tak ju dá. My tak napríklad varíme vianočnú kapustnicu, len z kapustovej vody (na vyváženie pridávam sušené slivky). Bežne však varím kapustovú polievku, do ktorej ju nepridávam. A na druhej strane sa zase nájdu ľudia, ktorí dokonca kapustu premývajú. Odporúčam ti radšej niečo medzi: kapustu nepremy, ani nevytláčaj z nej zbytočne vodu, ale na zaliatie použi čistú vodu. Nech sa ti darí v kuchyni :-)


  • tiginko, 8. októbra 2013 o 13:52
    ako tak pozerám na tento recept, tie váhy sú zábavné, neviem, kto bude suroviny takto navažovať



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist