Kapustová polievka s klobásou

Kapustová polievka s klobásou
Foto: Ivan Majerský

Autor receptu

Mária Vitanovcová, šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme rascu zalejeme tretinou vody, pridáme kyslú kapustu, pokrájanú klobásu a varíme do polomäkka.

2

Z múky, mletej papriky pripravíme zápražku a za stáleho prešľahávania zalejeme zvyškom vody, pridáme do kapusty, zamiešame a pomaly varíme asi 30 minút.

3

Pred koncom podľa potreby dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zuzispain79, 20. decembra 2009 o 15:12
    Dakujeeeem,mñam,mñam,este ze som tu konecne nasla kyslu kapustu,lebo som mala takú CHut


  • zuzispain79, 20. decembra 2009 o 15:17
    A to v prostirdku co je? Slahacka? Mayoneza?


  • vcelka, 26. marca 2010 o 21:24
    Navrchu je "paclík" kyslej smotany. A ja by som chcela ešte dodať, že autorkou receptu je Mária Vitanovcová, šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch. Nech žijú ženy v kuchyni!!!!!!!!!!!!!


  • grandma, 5. apríla 2011 o 07:01
    Kde je v recepte tá smotana čo je navrchu??????????


  • 45678, 12. septembra 2011 o 23:59
    @grandma myslím, že môžem preložiť , paclík=pacička, alebo jednoducho kôpka, či trošku, či lyžicu smotany :-)
    Polievočka je výborná, ja do nej dávam hneď v prevej fáze na cibuľu a rascu paradajkový pretlak, malý.


  • bilbo, 8. októbra 2013 o 13:30
    Pekny den zdatne kucharky ja som trosku menej zdatny chalan co si vari sam a trosku ho to aj bavi a miluje kapustovu polievocku

    Chcel by som sa opytat aky asi pomer vody davate a ci davate aj vodu z kausty (mam domacu kapustu z trhu )
    Dakujem :)


  • tiginko, 8. októbra 2013 o 13:44
    ahoj @Bilbo... vody radšej daj menej (len aby si zakryl obsah) a keby bolo málo, vždy sa dá postupne dolievať toľko, aby hustota bola taká, ako ti vyhovuje. Keď totiž dáš zbytočne veľa vody, bude polievka veľmi riedka a vodnatá, škoda zbytočne potom dohusťovať múkou. A k tej kapustnej vode: niekto má rád kyslejšiu/silnejšiu polievku, tak ju dá. My tak napríklad varíme vianočnú kapustnicu, len z kapustovej vody (na vyváženie pridávam sušené slivky). Bežne však varím kapustovú polievku, do ktorej ju nepridávam. A na druhej strane sa zase nájdu ľudia, ktorí dokonca kapustu premývajú. Odporúčam ti radšej niečo medzi: kapustu nepremy, ani nevytláčaj z nej zbytočne vodu, ale na zaliatie použi čistú vodu. Nech sa ti darí v kuchyni :-)


  • tiginko, 8. októbra 2013 o 13:52
    ako tak pozerám na tento recept, tie váhy sú zábavné, neviem, kto bude suroviny takto navažovať



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist