Kapustová polievka s klobásou

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch, 7. septembra 2009 9:14
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kapustová polievka s klobásouFoto: Ivan Majerský
4
porcie
10 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

368 g
360 g
60 g
20 g
48 g
20 g
48 g
40 g
0,40 g
4 g
4 g

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu, pridáme rascu zalejeme tretinou vody, pridáme kyslú kapustu, pokrájanú klobásu a varíme do polomäkka.

  2. 2

    Z múky, mletej papriky pripravíme zápražku a za stáleho prešľahávania zalejeme zvyškom vody, pridáme do kapusty, zamiešame a pomaly varíme asi 30 minút.

  3. 3

    Pred koncom podľa potreby dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist