Kapustová polievka - na chudnutie

58vlasta - bez fotky58vlasta, 22. februára 2010

Občas navarím túto polievku. Priznám sa ale, že pevná vôľa na chudnutie veľmi nie je, hlavne keď človek slintá nad fotografiami tých skvelých jedál, Zobraziť celý popisObčas navarím túto polievku. Priznám sa ale, že pevná vôľa na chudnutie veľmi nie je, hlavne keď človek slintá nad fotografiami tých skvelých jedál, ktoré sú tu na ,,vareche".

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 PL
asi 2 l




Postup

  1. 1

    Očistenú kapustu nakrájame na jemno. Ostatnú očistenú zeleninu umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Ja ju frknem do robota a nasekám na nie veľmi jemno. Pór nakrájam na kolieska. Všetku zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kocky bujónu a varíme asi 50 - 60 minút. Na záver dochutíme sójovou omáčkou /nemusí byť/. Jeme vždy, keď nás chytí hlad.

Diskusia k receptu

bugi
Táto polievka je veľmi dobrá na chudnutie,ja tam pridám aj karfiol,alebo brokolicu.Síce ide po troch dňoch "hore krkom" ale dajú sa úspešne zhodiť kilá.Za týždeň 3 kilá.Kombinujem to s ryžou so zeleninou.Vyskúšané.
58vlasta
Ja si dám sýte raňajky a potom už len polievku jem. Toto ma pochytí, keď mi hrozí, že by som si mala kúpiť väčšiu konfekčnú veľkosť. Keby fakt nešla hore krkom po čase, tak by som ju jedla často, lebo fakt chudnutie úspešne napreduje a je dobrá.
drabik
Je to pravda o chudnutí, tiež upravuje cukor u diabetikov. Doporučujem.
58vlasta
Aj recept vyššie: diétna kapustová polievka je dobrá. Raz si uvarím takú a raz túto. Občas pridám aj inú zeleninu, ktorú mám v chladničke...
sovka62
Tie komentáre vyzerajú presvedčivo, tak ja to asi ešte raz skúsim.
58vlasta
Jeden hrniec dojedám, idem si uvariť ešte jeden. Potom napíšem, koľko išlo dole. Navarila som si túto polievku, lebo som mala dojem, že priberám aj z vody a čaju...Cítim sa naozaj trochu lepšie. Tabuľka na energetické hodnoty potravín, nezaškodí si kuknúť čo obsahuje koľko energie, tukov, cukru - všetko nespotrebované sa mení na tuky!!!  www.reduktip.sk/oldver/ehodnoty.html...
tinca
Kolegyňa je substilnejšej postavy, išla minulý víkend na svadbu,tak nahodila túto polievku, schudla 7 kg za 8 dní, ale už odpadávala od hladu. Po svadbe začal jesť normálne a za 3 dni mala kilá na sebe. Ale čo idem dodržovať od jari, je delená strava, mladá sused. 32 r. schudla 11 kg za 2 mes. A to nehladuje a tvrdí mi,že inú stravu si nevie predstaviť. Stále ide podľa nej.
andula1964
Kapustova polievka je na chudnutie,ten redept je podobný,vyskúšala som ju už veľa krát.Ak má niekto záujem pošlem podrobne túto dietu.Píšte na andula1964@zoznam.sk
58vlasta
Zistila som ,že po zjedení hrnca tejto polievky som schudla, áno, ale neboli to tuky, ale voda... Toľko krát som navštívila wecko, že som si myslela , že som chytila nejakú chorobu. Ale odpuchli mi nohy, kilá išli dole, tak len nejak pokračovať v dietnejšom stravovaní. Uvidím, dokedy mi to vydrží...
jarmilcq
no, polievočka hotová a je úplne super :) hádam sa mi podarí aspoň nejaké to kilečko dať dole :)
korbacik
... a to sa celý deň papká len táto polievka? Nie že by som to potrebovala, len ma to zaujíma:)
Ale môže byť chutná, lebo ja tú pravú kapustnicu so všetkým, čo k tomu patrí, nemusím. Varím ju len pre dcéru, vraj dobrú:)
alena45
Vlasta, no povedz, ako to dopadlo od februára, či sa mi to oplatí. Ja musím do mesiaca schudnúť aspoň tri kilá.
korbacik
Tak, uvarila som si polievočku včera večer zo zvedavosti, zatiaľ som o nej iba počúvala, aká je dobrá a mne to nešlo do hlavy, ako môže byť dobrá " kapusta a mrkva varená vo vode". Ale teraz ľutujem, že som to neskúsila už dávno, lebo je FANTASTICKÁ!!! Veď to sa môže jesť, aj keď nechcem chudnúť, nie? Ja som si to trošku urobila po svojom - nedala som pór, ten mi chutí len surový, ale som tam šupla štyri kolieska čerstvej chilli papričky - no to bolo pri konzumácii ujúkania:) Recept som si pre istotu nielen uložila, ale aj vytlačila, aby bol vždy po ruke. Jaj, a ešte som pridala 1 kocku masoxu, kvôli farbe, vadi? )Ďakujem za skvelý recept:)
bobusha
ahojte..o polievke som uz pocula strasne davno no nikdy som ju nevyskusala..dnes prisiel den D a polievočku som si navarila..neviem ci som ja taka dobra kucharka alebo ta polievka je fakt super :-) dufam ze zhodim nejake to kilečko a konečne sa oblečiem do mojich riflíí :P dnes som si ju dala na ranajky a musim povedat ze ma ozaj zasitila ked pride na mna hlad okamzite zohrievam :-) drzte mi palce ..pekny kapustovy den prajem :-)
dominica0949
ahojte kocky :)
Pocula som o tomto uz davnejsie tak som zvedava..odisla som do UK a pribrala som 7 kg za 3 mesiace, a za dalsie 3 mes uz iba 2-3 kila ..tento tyzden idem varit polievku, tak som velice zvedava a potom napisem urcite ako to dopadlo..popravde,je mozne ze to je pravda ale treba sa vediet spravne stravovat po tom tyzdni,hlavne papat pravidelne a velmi malo :) takzeee gratulujem tym co schudli a drzim palce tym co na to len idu :)
jozka2
Protitukovu polievku som jedla,trosku ina verzia,tam ide aj paprika a ta mi tam velmi vadila,ale 1 den som jedla len ovocie a polievku/ovocia kolko chces,ale nie banany/,druhu den len zeleninu a polievku,3 den zel.+ovocie a polievka,vecer 1 zemiak,4 den staek a polievka atd. mozem povedat,ze po siedmom dni som zacala rapidne chudnut tak som dietu predlzovala kombinaciou delenej stravy a podarilo sa mi schudnut 10 kg.co je uctihodne cislo.
jozka2
dominica0949,mne sa to stalo po prichode do USA,nech som jedla co som jedla kila sli hore.Zacala som uvazovat preco ved sa neprejedam,az som si vsimla ,ze mozna z 30 druhov chleba kazdy ma cukor a hlavne najvacsie zlo korn sirup,high fructose sirup atd.a sme doma,vyrobky s tymito prisadami absolutne som vylucila,radsej ostanem hladna a vtedy som nasadila kapustovu polievku.Nehladovala som lebo som jedla zeleninu a ovocie,niektory den sa povoluje aj krajec chleba.
otuska1
Ja som polievku v trochu inej verzii /išli tam aj rajčiny, stopkový zeler/
jedla pred niekoľkými rokmi. Okrem toho chudnutia /za týždeň asi 3 kg/
som sa cítila veľmi dobre - akoby vyčistená, úplne odľahčená. Doporučujem a idem si ju po dlhom čase zase uvariť, pretože kilá v posledných rokoch pribudli.
amilka2
Aj ja som polievku varila, no nedavam bujon ani masox či vegetu.Radšej pridávam cesnak, cibuľu, ligurček, zazvor, muškatovy oriešok a soľ. Je voňavá a pripomína mäsový vývar...občas pridam aj ružičkový kel alebo kocky cukety...chutna aj mimo diety..ako ľahka zeleninova polievka..no ked jej zjete pol litra..druhe jedlo netreba...taka je husta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia