Kapustová čalamáda

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 30. augusta 2012

výborná čalamáda :)

20 minút
na 85 °C

Suroviny

5 kg
2 kg
1,5 kg
10-12 ks veľké
Nálev:
0,75 l
0,5 kg
2 bal.
2 dl




Postup

  1. 1

    Kapustu nastrúhame, červenú papriku a cibuľu nakrájame, uhorky nakrájame na kolieska. Zeleninu zalejeme prevareným precedeným nálevom a necháme stáť 24 hod., a obcas ju premiešame. Naplníme do pohárov a uzavrieme.

    Kapustová čalamáda  - obrázok 1
  2. 2

    Sterilizujeme pri 85 st. / 20 min. Vyšlo mi 40 ks 3 dl pohárov.

    Kapustová čalamáda  - obrázok 2

Diskusia k receptu

grandma
Čalamáda vyzerá fantasticky, hneď by som si dala, mám ešte radšej ako uhorky. Ale teraz v poslednej dobe už nerobievam jednak som sama a už sa to veľmi neoplatí.
margaretka28
Mám podobný recept,ale ide tam ešte mrkva, v každom prípade aj táto tvoja je určite vynikajúca.:-)
1x 1cica
xxlka
Tiež ju takto robím, ale pridávam pár mrkvičiek. Potom v zime s domácou jaterničkou ... mňam!
hviezdickaz
@xxlka - mam recept aj na calamadu s mrkvou,ale tu som robila naposledy,takze obcasna zmena nezaskodi :) Inak aj ta mrkvova je vyborna. Dik za komentar :)
evanaaa
Podobnú som robila aj ja minulý rok, len som tiež nastrúhala pár mrkvičiek do nej, aby bola pestrejšia a mám z nej ešte aj teraz, lebo ju jem sama. A aby bola trochu pikantná, dala som do nej pár feferóniek.
karky
Mam otazocku, do nalevu ide aj voda? Ak ano kolko? Idem skusit urobit, uz sa tesim...mnammm
karky
Mam otazocku, do nalevu ide aj voda? Ak ano kolko? Idem skusit urobit, uz sa tesim...mnammm
hviezdickaz
@karky ,pozor,do nalevu nejde ZIADNA VODA,ked nastruhas zeleninu,prevar nalev a tym nalevom polej zeleninu povrchu ( nezabudni si ho precedit ). Ak ju budes mat vo velkom hrnci,ktory mozes zakryt pokrievkou,je to idealne,zelenina sa spari,klesne takmer na polovicu,a nalevu do poharov budes mat dost. Drzim palce,urcite sa ti podari. :-)
vierka
výborne. Stále som hľadala recept, kde by sa narezané ingrediencie neposypávali nakladačom, lebo neznášam, keď zahryznem do horčicového semienka. Hneď ukladám a zajtra robím. Čalamádu u nás máme radi všetci. Doteraz so ju robila len tak od oka. Vďaka !!!
helca103
robím podobnú čalamádu, ale nálev necedím... no asi vyskúšam podľa teba ale len z polovičnej dávky - nám dvom to bude stačiť.
hviezdickaz
@vierka ,@helca103 , vyskusajte a neobanujete ;-) Treba ju vsak vyskusat az tak po tyzdni,aby presli chute. Je naozaj vyborna,ja osobne som s nou velmi spokojna. Vdaka za komentare ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia