Kapustníky (fotorecept)

Kapustníky (fotorecept)
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 2. augusta 2010 17:16Ďalšie jeho recepty

Kapustníky sú koláče s hlávkovou kapustou s karamelom. Sú to tradičné koláče, takto sa robili u nás...

Suroviny

3
porcie
60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca nalejeme trošku oleja, prisypeme cukor a ten necháme skaramelizovať. Do karamelu dáme na pásiky nakrájanú kapustu a dusíme. Dochutíme škoricou, mletými klinčekami, štipkou soli, môžeme podliať trochou vody. Kapustu udusíme domäkka a vychladíme.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 1

2

Z vlažného mlieka, trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, prilejeme kvások, pridáme trošku soli, žĺtok, rozpustené maslo a zvyšný cukor. Vypracujeme vláčne jemné cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, urobíme z neho bochník a vyvaľkáme do tvaru štvorca. Ten rozkrájame nožom na 16 štvorcov a každý naplníme vychladnutou kapustou.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 3

4

Urobíme malé bochníčky, ktoré dlaňou stlačíme a preložíme na vymastený plech. Vrch potrieme maslom a popicháme vidličkou.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 5

6

Ak chceme, môžeme urobiť koláč na celý plech, cesto rozdelíme na 2 polovice, obe vyvaľkáme, jednu preložíme na plech, na cesto rozložíme kapustu...
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 6

7

a prikryjeme druhým cestom. Upečieme.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 2. augusta 2010 o 20:40
    no krásne sa ti podarili .... len sa zahryznúť :-)


  • tankaa, 2. augusta 2010 o 21:20
    Kapustniky zbožňujem,aj ja ich často robievam


  • honestka, 2. augusta 2010 o 22:36
    Este som ich nejedla, ale tvoje vyzeraju ako malovane....


  • evanaaa, 3. augusta 2010 o 00:09
    Krásne sú, jeden ako druhý. Ja som si ich chodievala kupovať do tržnice( v Bratislave), tá plnka ani tak sladká síce nebola, skôr slanosladká, ale práve traká mi chutila. Odvtedy som ich nejedla.


  • alexdidi, 3. augusta 2010 o 06:08
    Krásne sa ti vydarili...ja ich však nerobím...nikto v rodine ich nemá rád...neviem prečo...


  • babav, 3. augusta 2010 o 07:05
    Krasne buchticky! Od detstva som ich nejedla.Moja mama ich obcas piekla na sladko ako ty aj na slano s ciernym korenim,len troska tensie plackatejsie.Narobila si mi chuti;-)


  • elisticka, 3. augusta 2010 o 07:21
    @Uschi nooo na sladko som ich este nejedla ale na slano a je to vyborny kolacik.si ma predbehla:-))chystala som sa ich urobit celiaticke ale troska inak .......


  • morenajea, 3. augusta 2010 o 07:44
    už som dávno toto nejedla. len posypať poriadne škoricou a cukrom.


  • zdezda, 3. augusta 2010 o 08:33
    Výborný kokáč, urobím ho na celý plech, tak ho robievala aj moja babinka :-)))


  • zdezda, 3. augusta 2010 o 08:34
    No a tie buchtičky sú ako vojaci, rovnaké, krásne vydarené :-)


  • samanka, 3. augusta 2010 o 08:45
    @Uschi si šikuľka. U nás sa robia tiež, len moja mama pridáva do kapusty aj trošku korenia, sú potom také pikantné.


  • babi, 3. augusta 2010 o 09:53
    milujem kapustníky ,ale plnka musí byť s korením, taká ani slaná ani sladká. Narobila si mi chute, musím ich upiecť. Tú variantu na celý plech som ešte nerobila, je to rýchlejšie, ale buchtičky sú buchtičky


  • stefani11, 3. augusta 2010 o 11:42
    Vyzeraju veľmi pekne.Zbiehaju sa mi slinky.


  • evanaaa, 3. augusta 2010 o 16:14
    Babi, práve takú plnku som mala na mysli, mierne sladká a aj slaná, ale bez škorice.Tá je dobrá len na tých úplne sladkých. A aj to korenie....


  • babi, 3. augusta 2010 o 18:31
    aj do takej plnky môžeš dať škoricu hodí sa tam, veď to je korenie a nie je sladká. Skús zvýrazní to chute. Naučila ma to jedna staršia pani výborná kuchárka


  • bozulka, 3. augusta 2010 o 23:59
    Ja robievam slano-sladko-koreneneé mletým čiernym korením.Ja som sa to naučila jesť v Blave ako spomínala @evanaaa.Plnku robím takú ako na kapustné fliačky.Kapustu na karamel,trošku osoliť a posypať mletým korením.Orestovať,trošku podusiť a nechať vychladnúť.Úžasné jedlá.


  • cistinka, 4. augusta 2010 o 12:23
    Moje obľúbené :-))


  • frezia68, 6. augusta 2010 o 16:15
    @gratulujem k výhre! Robím ako @bozulka a Tvoju druhú variantu- vcelku a tiež potieram maslom,popichám.......výborné :-)))


  • lucylee, 12. augusta 2010 o 15:15
    aj moja starká ich robí, ale nie som si sitá, či dáva žĺtko, ale inak je všetko také isté....


  • garanco, 5. novembra 2010 o 18:57
    Až dnes som ich urobila, sú výborné!


  • anonymka01, 25. februára 2012 o 14:23
    Takže dievčatá. Práve som skúšala tento recept :( a nevydaril sa...cesto s udanou mukou bolo velmi lepive, kvasok mi nevykvasil dostatocne, robila som vsetko podla tohto receptu, a niečo mi tu nehrá. Nepodarili sa :(


  • margarida, 4. marca 2012 o 06:34
    Takže - kapusta na kapustníky alebo kapustné fliačky sa nedusí ! Postrúham na hrubom strúhadle, osolím, nechám chvíľu postáť, vytlačím šťavu, ktorú potom vypijem a smažím na masti. Neprikrýva sa, len sa smaži do zlatova. Ku koncu pridám trochu cukru a ml.korenia.


  • caroma, 1. decembra 2012 o 12:50
    skvely napad ako vyuzit kapustu ak uz mame sladkeho a prilis mastneho dost.


  • gargamelka, 23. marca 2014 o 11:28
    Pred chvíľou som ich vytiahla z rúry a poďho ochutnať ich. Výborné - to cesto je priam básnička :) . Keďže ešte zostala kapustička dusená - tak idem zarobiť ďalšiu várku.
    Ukladám do obľúbených.


  • katarinka188, 28. marca 2014 o 15:37
    UZASNE mozem potvrdit,.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist