Kapustníky fotorecept

uschiUschi, 34 ročná žena, Topoľčany, 2. augusta 2010 17:16
Ďalšie jej recepty »

Kapustníky (fotorecept)Foto: uschi

Kapustníky sú koláče s hlávkovou kapustou s karamelom. Sú to tradičné koláče, takto sa robili u nás...

3
porcie
60 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

300 g
40 g
15 g
50 g
1
štipka
1-1,5 dl
600 g
200 g
pár kvapiek
štipka
štipka

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca nalejeme trošku oleja, prisypeme cukor a ten necháme skaramelizovať. Do karamelu dáme na pásiky nakrájanú kapustu a dusíme. Dochutíme škoricou, mletými klinčekami, štipkou soli, môžeme podliať trochou vody. Kapustu udusíme domäkka a vychladíme.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vlažného mlieka, trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, prilejeme kvások, pridáme trošku soli, žĺtok, rozpustené maslo a zvyšný cukor. Vypracujeme vláčne jemné cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, urobíme z neho bochník a vyvaľkáme do tvaru štvorca. Ten rozkrájame nožom na 16 štvorcov a každý naplníme vychladnutou kapustou.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme malé bochníčky, ktoré dlaňou stlačíme a preložíme na vymastený plech. Vrch potrieme maslom a popicháme vidličkou.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak chceme, môžeme urobiť koláč na celý plech, cesto rozdelíme na 2 polovice, obe vyvaľkáme, jednu preložíme na plech, na cesto rozložíme kapustu...

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a prikryjeme druhým cestom. Upečieme.

    Kapustníky (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist