Kapustníky (fotorecept)

Kapustníky (fotorecept)
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 2. augusta 2010 17:16Ďalšie jeho recepty

Kapustníky sú koláče s hlávkovou kapustou s karamelom. Sú to tradičné koláče, takto sa robili u nás...

Suroviny

3
porcie
60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca nalejeme trošku oleja, prisypeme cukor a ten necháme skaramelizovať. Do karamelu dáme na pásiky nakrájanú kapustu a dusíme. Dochutíme škoricou, mletými klinčekami, štipkou soli, môžeme podliať trochou vody. Kapustu udusíme domäkka a vychladíme.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 1

2

Z vlažného mlieka, trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, prilejeme kvások, pridáme trošku soli, žĺtok, rozpustené maslo a zvyšný cukor. Vypracujeme vláčne jemné cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, urobíme z neho bochník a vyvaľkáme do tvaru štvorca. Ten rozkrájame nožom na 16 štvorcov a každý naplníme vychladnutou kapustou.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 3

4

Urobíme malé bochníčky, ktoré dlaňou stlačíme a preložíme na vymastený plech. Vrch potrieme maslom a popicháme vidličkou.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 5

6

Ak chceme, môžeme urobiť koláč na celý plech, cesto rozdelíme na 2 polovice, obe vyvaľkáme, jednu preložíme na plech, na cesto rozložíme kapustu...
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 6

7

a prikryjeme druhým cestom. Upečieme.
Kapustníky (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 2. augusta 2010 o 20:40
    no krásne sa ti podarili .... len sa zahryznúť :-)


  • tankaa, 2. augusta 2010 o 21:20
    Kapustniky zbožňujem,aj ja ich často robievam


  • honestka, 2. augusta 2010 o 22:36
    Este som ich nejedla, ale tvoje vyzeraju ako malovane....


  • evanaaa, 3. augusta 2010 o 00:09
    Krásne sú, jeden ako druhý. Ja som si ich chodievala kupovať do tržnice( v Bratislave), tá plnka ani tak sladká síce nebola, skôr slanosladká, ale práve traká mi chutila. Odvtedy som ich nejedla.


  • alexdidi, 3. augusta 2010 o 06:08
    Krásne sa ti vydarili...ja ich však nerobím...nikto v rodine ich nemá rád...neviem prečo...


  • babav, 3. augusta 2010 o 07:05
    Krasne buchticky! Od detstva som ich nejedla.Moja mama ich obcas piekla na sladko ako ty aj na slano s ciernym korenim,len troska tensie plackatejsie.Narobila si mi chuti;-)


  • elisticka, 3. augusta 2010 o 07:21
    @Uschi nooo na sladko som ich este nejedla ale na slano a je to vyborny kolacik.si ma predbehla:-))chystala som sa ich urobit celiaticke ale troska inak .......


  • morenajea, 3. augusta 2010 o 07:44
    už som dávno toto nejedla. len posypať poriadne škoricou a cukrom.


  • zdezda, 3. augusta 2010 o 08:33
    Výborný kokáč, urobím ho na celý plech, tak ho robievala aj moja babinka :-)))


  • zdezda, 3. augusta 2010 o 08:34
    No a tie buchtičky sú ako vojaci, rovnaké, krásne vydarené :-)


  • samanka, 3. augusta 2010 o 08:45
    @Uschi si šikuľka. U nás sa robia tiež, len moja mama pridáva do kapusty aj trošku korenia, sú potom také pikantné.


  • babi, 3. augusta 2010 o 09:53
    milujem kapustníky ,ale plnka musí byť s korením, taká ani slaná ani sladká. Narobila si mi chute, musím ich upiecť. Tú variantu na celý plech som ešte nerobila, je to rýchlejšie, ale buchtičky sú buchtičky


  • stefani11, 3. augusta 2010 o 11:42
    Vyzeraju veľmi pekne.Zbiehaju sa mi slinky.


  • evanaaa, 3. augusta 2010 o 16:14
    Babi, práve takú plnku som mala na mysli, mierne sladká a aj slaná, ale bez škorice.Tá je dobrá len na tých úplne sladkých. A aj to korenie....


  • babi, 3. augusta 2010 o 18:31
    aj do takej plnky môžeš dať škoricu hodí sa tam, veď to je korenie a nie je sladká. Skús zvýrazní to chute. Naučila ma to jedna staršia pani výborná kuchárka


  • bozulka, 3. augusta 2010 o 23:59
    Ja robievam slano-sladko-koreneneé mletým čiernym korením.Ja som sa to naučila jesť v Blave ako spomínala @evanaaa.Plnku robím takú ako na kapustné fliačky.Kapustu na karamel,trošku osoliť a posypať mletým korením.Orestovať,trošku podusiť a nechať vychladnúť.Úžasné jedlá.


  • cistinka, 4. augusta 2010 o 12:23
    Moje obľúbené :-))


  • frezia68, 6. augusta 2010 o 16:15
    @gratulujem k výhre! Robím ako @bozulka a Tvoju druhú variantu- vcelku a tiež potieram maslom,popichám.......výborné :-)))


  • lucylee, 12. augusta 2010 o 15:15
    aj moja starká ich robí, ale nie som si sitá, či dáva žĺtko, ale inak je všetko také isté....


  • garanco, 5. novembra 2010 o 18:57
    Až dnes som ich urobila, sú výborné!


  • anonymka01, 25. februára 2012 o 14:23
    Takže dievčatá. Práve som skúšala tento recept :( a nevydaril sa...cesto s udanou mukou bolo velmi lepive, kvasok mi nevykvasil dostatocne, robila som vsetko podla tohto receptu, a niečo mi tu nehrá. Nepodarili sa :(


  • margarida, 4. marca 2012 o 06:34
    Takže - kapusta na kapustníky alebo kapustné fliačky sa nedusí ! Postrúham na hrubom strúhadle, osolím, nechám chvíľu postáť, vytlačím šťavu, ktorú potom vypijem a smažím na masti. Neprikrýva sa, len sa smaži do zlatova. Ku koncu pridám trochu cukru a ml.korenia.


  • caroma, 1. decembra 2012 o 12:50
    skvely napad ako vyuzit kapustu ak uz mame sladkeho a prilis mastneho dost.


  • gargamelka, 23. marca 2014 o 11:28
    Pred chvíľou som ich vytiahla z rúry a poďho ochutnať ich. Výborné - to cesto je priam básnička :) . Keďže ešte zostala kapustička dusená - tak idem zarobiť ďalšiu várku.
    Ukladám do obľúbených.


  • katarinka188, 28. marca 2014 o 15:37
    UZASNE mozem potvrdit,.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist