Kapustnica
Kapustnica s bravčovinou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu,
poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme
pretlak a pokrájané pliecko, klobásu, opražíme, poprášime
paprikou, vložíme vyžmýkanú a prekrájanú kapustu, rebro,
bobkový list, zopár guľôčok čierneho korenia a prekrojené
čili, zalejeme vodou a necháme variť.
- Hríby namočíme do studenej vody. Keď je rebro uvarené,
vytiahneme ho, oberieme mäso a vložíme hríby
a slivky, varíme ešte chvíľku, dochutíme soľou a ešte trochou
mletého čierneho korenia. Navrch môžeme dať trochu
kyslej smotany
|