Kapustnica

Kapustnica s bravčovinou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a pokrájané pliecko, klobásu, opražíme, poprášime paprikou, vložíme vyžmýkanú a prekrájanú kapustu, rebro, bobkový list, zopár guľôčok čierneho korenia a prekrojené čili, zalejeme vodou a necháme variť.
  2. Hríby namočíme do studenej vody. Keď je rebro uvarené, vytiahneme ho, oberieme mäso a vložíme hríby a slivky, varíme ešte chvíľku, dochutíme soľou a ešte trochou mletého čierneho korenia. Navrch môžeme dať trochu kyslej smotany