Kapustnica-extra

chatarka - fotkachatarka, 1. novembra 2013
Kapustnica-extra
Foto: chatarka

Vegetariánska Kapustnica. Je to naozaj, veľmi chutná Kapustnica. Vrelo Vám ju odporúčam, budete veľmi príjemne prekvapení, ako fantasticky chutí. Vaše Vianoce budú extra :-)

4-6-8
porcie
10 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
1
cca 90 g
1 hrsť alebo čerstvé
2 kocky
2 čl
4
podľa chuti
4 strúčiky
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu a cesnak do zlatista. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu, soľ, čer.ml.paprika, ml.rasca, čili, (suchú)sójovú drť a ešte smažíme 2-3 min.

  2. 2

    Pridáme 4 bobkové listy.Zalejeme to 2L vody v ktorej sme si rozpustili 2 kocky hríbového bujónu,sójovú omáčku a zároveň pridali sušené dubáky.Varíme 3/4hod.

  3. 3

    Podrvíme si údené tofu a pridáme ho do Kapustnice ak je Kapustnica príliš hustá pridáme vodu podľa potreby a varíme ešte 10 min.Do hotovej kapustnice pridáme majoránku.

Diskusia k receptu

iwuska
ja robievam vege kapustnicu velmi podobne, len asi bez sojoveho polotovaru, neviem ani preco som ju este neskusala s nim. najblizsie idem nato :)
vicus
olala, perfektné! a môžem sa opýtať, že kde dostanem ten hubový bujón? :)
evanaaa
Hubový bujón sa dá nájsť skoro všade medzi bujónmi, ich dobrý výber je aj v Kauflande. Kapustnicu budem najbližšie robiť až na Vianoce, možno niečo dám aj do pohárov (zasterilizovať), dobrá je aj tá tvoja, aj keď je vegetariánska, myslím, že sa veľmi nelíšia, tvoja a moja.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia