Kapustnica

Kapustnica dedka Cyra (fotorecept)

Autor receptu: ankali

Kapustnica, ktorú pripravujem niekoľkokrát do roka, ale najmä na Vianoce.

20
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu popražíme na bravčovej masti a oleji do zlata.
  2. Jačmenné krúpy premyjeme a odkvapkané pridáme k cibuli a popražíme do oranžova. Ochutíme čiernym korením.
  3. Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu popražíme.
  4. Zalejeme vriacou vodou a pridáme vopred namočené hríby, sušené slivky a paradajkový pretlak a dusíme, kým nie sú krúpy mäkké. Pridáme soľ, nie veľa, keďže kapusta zvykne byť slaná.
  5. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu a zalejeme vriacou vodou, dochutíme soľou, cesnakom, čiernym korením, červenou paprikou a necháme variť približne 15 minút. Ak nie je chuť výrazná, pridáme hubový bujón.
  6. Kapustnicu podávame s čerstvo pretlačeným cesnakom a pečivom. Dobrú chuť!