Kapustné listy plnené zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 13. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
50 g
100 g
50 g
50 g
10 g
200 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, aby sa listy dali lepšie zvinúť. Na panvici so zohriatym olejom speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, popražíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka.

  2. 2

    Zmiešame s uvarenou ryžou, posekaným petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno, osolíme a okoreníme. Na listy kapusty uložíme papriku, zvinieme ich, zopneme špáradlom a obalené opražíme.

  3. 3

    Potom ich uložíme do zapekacej panvice alebo kastróla, polejeme smotanou vymiešanou s rajčiakovým pretlakom a zapečieme. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia