Kapustné fliačky

tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, 22. mája 2010 12:50
Ďalšie jej recepty »

Kapustné fliačkyFoto: tinca

Už tu boli bryndzové halušky, parené buchty, tak ja pridávam ďalšie jedlo z kuchyne našich mám. Dnes som na to dostala chuť.

15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 bal.
1-1,5 dcl
 dľa chuti
 dľa chuti
1 KL
Slaná verzia:
1/2 KL
 dľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Stredne veľkú hlávku bielej kapusty očistíme od vrchných listov, pokrájame na 1/4 a vyrežeme hlúb. Potom si ju nakrájame, ja to robím na strúhadle lebo mi chutí pokrájaná na jemnejšie. Potom ju posolíme, cca 1 KL soli, necháme chvíľu postáť. Pripravíme si olej / dávam trošku viac aby boli fliačky premastené/, ktorý rozpálime, kapustu vyžmýkame a restujeme na oleji do zlato-hneda, za stáleho miešania. Keď je správnej farby, odstavíme z ohňa a pridáme kryštálový cukor podľa svojej chuti.

  2. 2

    Počas restovania kapusty si dáme variť fliačky, do vody pridáme málinko soli a pár kvapiek oleja. Ja ich varím al-dente ako taliani hovoria, nemám rada mäkkej konzistencie. Nakoniec fliačky scedíme /ja nepreplachujem/, zmiešame s kapustou a kto chce si ich na tanieri ešte prisladí práškovým cukrom.

    Kapustné fliačky - obrázok 2
  3. 3

    SLANÁ VERZIA: niekto nemá rád na sladko tak vtedy, do kapusty nedáme cukor, ale trošku celej rasce a namelieme korenie 4 farieb.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist