Kapustné fliačky

Kapustné fliačky
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 22. mája 2010 12:50Ďalšie jeho recepty

Už tu boli bryndzové halušky, parené buchty, tak ja pridávam ďalšie jedlo z kuchyne našich mám. Dnes som na to dostala chuť.

Suroviny

15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Stredne veľkú hlávku bielej kapusty očistíme od vrchných listov, pokrájame na 1/4 a vyrežeme hlúb. Potom si ju nakrájame, ja to robím na strúhadle lebo mi chutí pokrájaná na jemnejšie. Potom ju posolíme, cca 1 KL soli, necháme chvíľu postáť. Pripravíme si olej / dávam trošku viac aby boli fliačky premastené/, ktorý rozpálime, kapustu vyžmýkame a restujeme na oleji do zlato-hneda, za stáleho miešania. Keď je správnej farby, odstavíme z ohňa a pridáme kryštálový cukor podľa svojej chuti.

2

Počas restovania kapusty si dáme variť fliačky, do vody pridáme málinko soli a pár kvapiek oleja. Ja ich varím al-dente ako taliani hovoria, nemám rada mäkkej konzistencie. Nakoniec fliačky scedíme /ja nepreplachujem/, zmiešame s kapustou a kto chce si ich na tanieri ešte prisladí práškovým cukrom.
Kapustné fliačky - obrázok 2

3

SLANÁ VERZIA: niekto nemá rád na sladko tak vtedy, do kapusty nedáme cukor, ale trošku celej rasce a namelieme korenie 4 farieb.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 22. mája 2010 o 20:48
    tie nam robili dobre v skolskej jedalni :)


  • evas13, 22. mája 2010 o 22:53
    Tinka dobrý nápad, v ďaľšom týždni budú fliačky.


  • sracz, 23. mája 2010 o 01:26
    Pozdravujem, Tinca provokatérka! Ak mi pred tými kapustnými fliačkami naservíruješ ešte tú najjednoduchšiu fazuľovú polievku s lečkami, tak ma máš omotaného okolo prsta, ako dobre uvarenú špagetu! A ďakujem nielen za chute, ale aj za krásne spomienky na moje detstvo!


  • tinca, 23. mája 2010 o 05:18
    Feri, čiže na 50 % ťa už mám super, aj fazuľová bude, len mi musíš vysvetliť čo sú to lečky, bo ja nerozumiem. U nás sa robi fazuľovica so zeleninou a zasekanou slaninkou. Niekedy pridám, je úžasná! Tie fliačky mi prišli na chuť už som ich dosť dlho nerobila. Ďakujem.


  • hanina, 23. mája 2010 o 07:54
    Naše detstvo - robievame tak isto - len keď sa robia na sladko pridávame škoricu rozmiešanú s mletým cukrom.


  • vcelicka16, 23. mája 2010 o 09:00
    Vazne skvely napad...velmi dlho som fliacky nejedla,takze ich urcite urobim:-))


  • alzbetka2, 23. mája 2010 o 09:23
    ja som zvykla skaramelizovať lyžičku kr. cukru a na tom potom dusím kapustu. dá sa to jesť potom aj na slano, od tej jednej kl cukru to nie je veľmi sladké a moja svokra dávala na kapustné fliačky opraženú údenú slaninku, oni to jedávali na slano


  • alzbetka2, 23. mája 2010 o 09:25
    a ešte som zabudla, keď ich robím, tak si urobím domáce fliačky, chutí mi to viac, ako hocijaké obchodné :)))))


  • jozo31, 23. mája 2010 o 09:44
    mnam,hned som dostal chut :)


  • tinca, 23. mája 2010 o 09:50
    alzbetka ja som chorá tak to sa mi ozaj nechce, aj mama robila domáce, ale ja mám odskúšané tieto vrúbkované, sú ako domáce. Hanina, ja moc škoricu nemusím a slaninku nemôžem. Kto môže aj tak sa dá.


  • dedoivan, 23. mája 2010 o 10:08
    Ďakujem za pripomenutie, ja robím slanú verziu stým,že nakoniec ich pomastím opraženou slaninkou.


  • sovka62, 23. mája 2010 o 12:20
    Na toto jedlo som už zabudla, ďakujem, že si ho pripomenula. Vždy som ich jedávala najprv slané, s čiernym korením a potom namiesto dezertu sladké so škoricou. Musím ich zase raz spraviť.


  • viera1, 23. mája 2010 o 13:13
    Ja musím zabudnúť,ibaže by muž nebol doma.Raz som to urobila a on ešte len počul,skoro bola doma kalamita,to má 50-ročnú traumu z vojenskej školy,kde im to varili,toto jedlo je u nás tabu,škoda !


  • benko, 23. mája 2010 o 15:03
    Kapustné fliačky milujem, nasladko, karamel, škorica, aj naslano, kmín, korenie, kocky slaninky ako na halušky... Ale už som ich nejedol dvadsať rokov, lebo nikto iný ich u nás nechce a ja viem variť len od päť porcií vyššie. Ale keby, určite by som si spravil domáce fliačky. Ďakujem za spomienku, všetky chute mi nabehli ako naozaj.


  • jody, 23. mája 2010 o 20:16
    U nás to ľúbime len ja a mama, chlapi majú vraj akúsi traumu, ale my si myslíme, že je to len nevraživosť mäsožravcov. Ja ich ľúbim naslano, nahusto posypané čiernym korením a mama zasa jeden tanier naslano, druhý nasladko. :-)


  • chorvatka, 24. mája 2010 o 00:14
    Aky zazrak, ved po niekolkych riadkoch citania tohto bozského receptu som omladla o 50 rokov ! Vdaka, ved doteraz som ich vedela len jest a teraz uz ich budem vediet aj pripravit. Mama ich robievala na sladko-slano : mnoho cierneho korenia i karamel a cukrovu "capicu". Len si budem musiet urobit fliacky, tie vo Francuzsku nevedu v obchodoch a s inymi cestovinami to nie je ono...


  • isar, 24. mája 2010 o 12:09
    Mne sa urodia skôr kaleráby ako kapusta, tak ja tie fliačky robím s kalerábom (očistiť, postrúhať a podusiť - tak ako kapustu).
    Lečky = fliačky, aspon u nás na Spiši.


  • tinca, 24. mája 2010 o 12:28
    Ďakujem isar, za vysvetlenie.


  • evanaaa, 24. mája 2010 o 17:00
    Alžbetka2 , aj my sme najprv podusili na karameli kapustu, musela byť postrúhaná najemno, na struháku, nie krájaná. Celá rodina sme ju jedli naslano, len brat na sladko, proste si ju viac pocukroval, žiadna iná úprava, korenie si nedával ,bol ešte malý.Ja mám tiež fliačky rada na slano , hádam si ich najbližšie urobím, len pre mňa.


  • sracz, 24. mája 2010 o 18:04
    ..... no ahoj, ciao a sevas Tinca_čka! Srdečne pozdravujem. Otvoril som Tvoj recept opäť až teraz, tak prepáč za oneskorenie! Vidím, že Isar zo Spiša ma medzitým nahradila a napísala, že ľ e č k y sú vlastne fliačky u nás na "vihodze"! A ako to, že pri jednom obede mám rád fazuľovú polievku s ľečkami a ako hlavné jedlo fliačky s dusenou kapustou? He-he! Teraz budem trošku "protivný" a tajnostkár. Počkám pár týždňov, až sa trošku "obkuká" tento Tvoj recept a potom urobím, odfotím, napíšem a pridám do receptára Varechy ja ten svoj. Nechcem Ťa ani nahnevať, ani uraziť! Kuščičko počekaj, uvidzíš, uvaríš a pošmakuješ sebe Ty na mňe, jak ja na Tebe!


  • tinca, 24. mája 2010 o 18:12
    Diky, čakám.


  • mracik9, 2. júla 2012 o 15:28
    Recept akoby môj,akurát som ho poslala dcere,mlada kuchárka,mne sa nechcelo,ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist