Kapusta so slaninkou, alebo víkendový frištik

ancicka - fotkaancicka, 5. marca 2015
Kapusta so slaninkou, alebo víkendový frištik
Foto: ancicka

Od detstva si pamätám, že v nedeľu musela byť uvarená kapusta a v nej slaninka s klobásou. Určite mi dáte za pravdu, že Zobraziť celý popisOd detstva si pamätám, že v nedeľu musela byť uvarená kapusta a v nej slaninka s klobásou. Určite mi dáte za pravdu, že by málokto pohrdol takým frištikom.

Suroviny

podľa potreby kyslá
 domáca
 domáca




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu zalejeme vodou a dáme variť. Keď je polomäkká pridáme do nej slaninku s klobásou. Ponoríme do kapusty a necháme variť pár minút, do sklovitá. Po niekoľkých minútach slaninu vyberieme, aby úplne nezmäkla. Keď je veľmi uvarená nemá tú správnu chuť.

    Kapusta so slaninkou, alebo víkendový frištik - obrázok 1
  2. 2

    Z dobrým chlebíkom a horčicou, tá dodáva tú správnu chuť, si môžme pochutiť. Dobrú chuť!

    Kapusta so slaninkou, alebo víkendový frištik - obrázok 2

Diskusia k receptu

grandma
V prvom momente som sa zarazila, že načo taký jednoduchý recept, ale po prečítaní som zistila, že určite vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu.
joel
a verú že je to dobré a zdravé, ale dnes to nemá cenu, iba ovsené vločky, ovocné šťavy kadejaké prkotiny, aj keď nechcem povedať, že aj to nie je dobré
izabella929
@ancicka , aj keď.. v dnešnej dobe toto tvoje jedlo sa už na raňajky objavuje veľmi málo, ale spomínam si na babičku, keď sa išlo na pole žať, pripravila také výdatné raňajky..aj, že halušky s kapustou boli na raňajky...to, preto, aby vládali na poli pracovať..veľmi chutne si to pripravila na tanier a teda ten fruštik, ako to tiež u nás dedko volal si krásne pripravila...
mijaita
Zelí (kapustu) v kteroukoliv hodinu a s klobasou? Ach, mana nebeská! Jen horcice mi k tomu nestimuje, ale to uz je nedulezite.
cuketa
u nás to bývali každonedeľné raňajky ( bez horčice) - veľmi dobré a nezabudnuteľné
cuketa
u nás to bývali každonedeľné raňajky ( bez horčice) - veľmi dobré a nezabudnuteľné
hubata
Mne k tomu chýba už len melta s mliekom a ocitla by som sa na horárni, kde som vyrastala: sedím za obrovským stolom, moje miesto je na debne s drevom, naproti sedí stareček a krája si chlieb "na koníčky" lebo už nemá zuby. Babka sa ešte zdržala pri hydine, tá má vždy prednosť, inak bude krik! Aj ona si nalieva bielej kávy a prikusuje bábovku. Omrvinky starostlivo pozmetá rukou a šup s nimi do vrecka zástery. Toto je moja nedeľa na horárni, moje detstvo ......
dobryhrncekvar
Kyslú kapustu mám veľmi rada, keď vyberám zo suda vždy musím viac vybrať ako na varenie, 1/4 zjem hneď surovú, zapijem kapustnicou /vodou zo suda/ a až potom začnem variť. Najradšej mám segedínsky guláž s bravčovým kolenom.....pekne si navarila, ale riadna kalorická bomba :-)
radost
niečo podobné mal rád v sobotu na raňajky môj nebohý svokor..volal to sedliacky frištik:
kapusta na masti s cibuľou...klobása..a zvlášť uvarené zemiaky k tomu..niekedy aj tie zemiaky chcel uvariť v tej kapuste-vtedy zostávali také tvrdkavé..naučila som sa to od neho..no nie ako raňajky..ale obed..
ancicka
Dakujem za nahliadnutie a za komentáre.U nás to bol sviatočný "frištik",Môže byť zo zemiakmi aj obed.S tou horčicou má svojú osobitú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia