Kapucínova torta

martin10 - bez fotkymartin10, 1. júla 2012
capuccino torta

Tento recept mám z internetu teda z youtube. Je to veľmi dobrá torta, ja som ju už robil.

8
porcií
85 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

8
1  miska
1  miska
1/2  miska
PLNKA:
1  l
1  balíček
 trocha
2
1  miska
OZDOBENIE:




Postup

  1. 1

    PIŠKÓTA: --------------------------------- Vajcia oddelíme na žľtky a bielky. Žľtky vymixujeme s polovicou cukru a tak isto aj bielky vymixujeme s polovicou cukru. Žľtky zmiešame s vareškou s bilkami s múkou a s kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť na 160 stupňov Celzia - 40 minút. Piškótu necháme vychladnúť.

  2. 2

    PLNKA: --------------------------------- Smotanu dáme variť s dvoma filtrikmy s tureckou kávou. Keď nám smotana už vrie tak filtríky vyberieme a pridáme do smotany cukor a bielu čokoládu ako polevu. Dáme stuhnúťdo chladničky.

  3. 3

    Piškótu rozrežeme na 3 časti a naplníme vymixovanou plnkou. Na vrch dáme šlahačku podľa obrázku. Posypeme kakaom a ozdobíme čokoládovými kúskami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

pivonka
Tvoja torta ma veľmi zaujala ale bohužiaľ nerozumiem dosť dobre popisu receptu. Koľko z litra šľahačky ide do plnky a koľko na vrch torty? Bielu čokoládu máš v rozpise surovín s poznámkou, že poleva, ale v popise postupu ju pridávaš do kávovej šľahačky, čiže do plnky? Obrázok sa ti zrejme nepodarilo pridať. Škoda. Torta to môže byť výborná. Pripomenula mi parížsku. Tam sa šľahačka varí s tmavou čokoládou, tuná s bielou a kávou.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Filtriky, to som v živote nepočula. Treba vysvetliť aj otázku pivonky.
tori111222
na 1 liter smotany ide 1 balíček bielej čokolády, čo sa používa na polevu??? tiež ma zaujíma čo sú to filtríky??to sú 2 porcie uvarenej kávy?? tureckej?? ďalej 1 miska múka, cukor a 1/2 miska kakao?? to je koľko??
evanaaa
Filtríky sú zrejme papierové filtre na kávu, len si neviem predstaviť, ako sa to varí, tie filtre sú v smotane a v nich káva, či ako? Ináč, liter šľahačky je dosť, stačila by aj polovičná dávka. Chýba lepší- zrozumiteľnejší postup, lebo každý si predstavuje niečo iné. Ale konečný výsledok je iste báječný.
evanaaa
Tá biela čokoláda nie je tablička čoko klasická, ale biela plnka, asi v sáčku, ktorá sa roztopená používa pôvodne ako poleva, len tu sa dáva do plnky.
martin10
filtríky sú že daš do toho kávu zavreš to ako keby niake vrecko a das to varit do tej smotany




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia