Kapor na zeleninovom ragú fotorecept

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 10. januára 2015
Kapor na zeleninovom ragú (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
100 g
100 g
50 g
100 g
100 g
20 g
100 g
20 g
100 ml




Postup

  1. 1


    Očistené plátky z kapra opláchneme, osušíme a hmatom skontrolujeme, či neobsahujú zabudnuté kosti. V miske zmiešame hladkú múku a papriku. Plátky osolíme, okoreníme a nakrájame na rovnomerné kúsky pozdĺžnym rezom. Obalíme v pripravenej múke a opečieme na oleji z oboch strán na miernom ohni, aby teplo prešlo celým plátkom a nemali sme ho surové v hrubšej časti.

  2. 2


    Plátok najskôr opečieme kožou dole, aby sa mäso nerozpadlo. Plátky môžeme aj preložiť na plech a vložiť ho do rúry na dopečenie pri teplote 160 °C na 8 minút. Očistenú zeleninu nakrájame na rovnomerné a rovnaké kúsky, cibuľu na štvrtiny a porozdeľujeme na lupienky. Na panvici zahrejeme olej, vložíme lupienky cibule, mrkvu a cuketu a spolu dobre urestujeme.

  3. 3


    Pridáme paradajkový pretlak, urestujeme, dochutíme bylinkami a pridáme na kocky nakrájané paradajky a necháme ich rozvariť. Zredukujeme na požadovanú hustotu, aby každá surovina bola obalená omáčkou. Pred podávaním dochutíme soľou a korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame na tanieri, zeleninu dáme na spodok a prekryjeme ju opečeným plátkom kapra. Dekorujeme citrónom a šalátom.

Diskusia k receptu

tinca
pekný recept,nemusí byť kapor vždy vyprážaný. No ale teraz načas pokoj s rybami:)
jozka2
vyborny recept.Musim skusit,ale s inou rybou,kapra nezozeniem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia