Kapor na spôsob „Rác“

Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 2. novembra 2009
Kapor na spôsob „Rác“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,8 kg
2,5 kg
300 g
200 g
250 g
5 ks
5 ks
8 dl




Postup

  1. 1

    Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Vhodný plech vymastíme, na spodok vložíme plátky zemiakov, na zemiaky poukladáme prešpikované kusy kapra a na vrch poukladáme na plátky pokrájané paradajky, papriku a najemno pokrájanú cibuľu.

  3. 3

    Posypeme mletou červenou paprikou, polejeme smotanou a necháme zapiecť. Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia