Kaločajská

zacharka - fotkazacharka, 8. februára 2014
Kaločajská
Foto: zacharka

tak vážení, milí varecháči! po dlhej dobe sem pridávam tento recept, pretože som sa sním ešte nestretla ani na nete, ani v mojej početnej Zobraziť celý popistak vážení, milí varecháči! po dlhej dobe sem pridávam tento recept, pretože som sa sním ešte nestretla ani na nete, ani v mojej početnej knižnici s kuchárskymi knihami. tento príma receptík mám z jedného maďarského magazínu s názvom Príma Konyha /č.11/a hneď ako som ho zbadala, som ho aj cez víkend vyskúšala. a dopadlo to nejaksik takto:

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

500 ml
250 g
3 ks
120 g
120 g
1,5 dl
120 g
120 g
1 ks
50 g
2-3 PL (rum)
1 ks




Postup

  1. 1

    Spravíme si palacinky tak, ako bežne pripravujeme. z prvých troch surovín -z mlieka, múky a vajec. Pridávam aj trocha minerálky... Budeme potrebovať 9 kusov. Ostatné zjeme...

  2. 2

    pripravíme si tri plnky. Orechová plnka: orechy zalejeme 0,75 dcl horúcim mliekom, pridáme 40 g cukru, citr. kôru, hrozienka, a um. Maková plnka: mak zalejeme 0,75 dl horúcim mliekom, pridáme 40 g cukru, citr. kôru a hrozienka. Tvarohová plnka: 40 g cukor, kôra + hrozienka. kto má rád šťavnatejší závin, môže si pridať višne do makovej aj tvarohovej plnky.

  3. 3

    plnky rozdelíme, natrieme po tri palacinky s každou plnkou. zrolujeme a konce odrežeme- asi 1 cm.

  4. 4

    Na kuchynskú utierku položíme rozvaľkané cesto. 15 cm od kraja poukladáme tesne za sebou orechové palacinky. vedľa ne makové a tvarohové dáme navrch. Závin zavinieme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170-180°C, 20 min. Podávame s čokoládovým pudingom alebo vanilkovou polevou..

Diskusia k receptu

danielas
No krásne veru. Aj dobre pochopiteľné. Len si lámem hlavu nad tým obrázkom. Ako kukám tak kukám, vidím tri plnené palacinky v reze. A pochopila som to tak, že všetkých 9 je zatočených v tom lístkovom ceste. Alebo si stojím na kábli ? .-)
onika
Myslim, ze ich poukladame za sebou.Do jedneho radu orechove, do druheho makove a navrch tvarohove. Inak by to bolo velmi siroke,alebo?
jozka2
vyborny recet, netreba vela miesit,toto je cup and dup
lidia3
niečo podobne som videla Tajomstvo mojej kuchyne
smajliqa
ahoj.... a do palacinkoveho cesta cukor nedavas? nie su potom malo sladke? a zavin je dobry aj bez polevy alebo pudingu? proste len tak ku kavicke? .... a este jedna otazka... na 9 palaciniek zvyknem pouzit len 1 vajce... nie je to problem? :) dakujem
rulik
ja by som to nazval 3 v jednom, pekné
radulienka
Toto som už jedla, švagrinká je maďarského pôvodu a tá to robieva, je to neočakávane chutné, vďaka za pripomenuti, určite vyskúšam...
alex37
@zacharka , páči sa mi tvoj recept už som ho uložila a cením si že je naozaj org. a nie 376-ta verzia, niečoho.... :-)
salinka
Fíha... a toto je čo za novinka? Tvári sa to veľmi dobre. Máš sedem hviezdičiek:-)
zacharka
Jéééééj! zlatí varecháčikovia! veľmi ste ma komentárikmi potešili! skúsim poodpovedať..
...cukor nedávam do palaciniek, mám dojem, že sa potom akosi prilepujú, aj keď používam titánovú panvicu. ale neviem, lebo som ho tam dala len pár krát, a čože ja viem...:) aj tak je to na mňa moc sladké...:).
Palacinky sú poukladané za sebou, vedľa seba a na sebe..ako sa podarí. :)
cestíčko na palacinky si každý môže použiť to svoje. podľa svojho overeného receptu. kto aké má rád...ja radšej pridám viac vajec, ale to nie je až také podstatné...
pekne sa majte, dobre varme, a ešte lepšie najedzme..!
smajliqa
dakujem za odpovede..... tesim sa, az to vyskusam :) a mas 5* mimochodom :) mnam
evelyna
Žienky milé,dnes som to vyskúšala,a keby som sa nehanbila,už by som to všetko zjedla:-),chutilo všetkým,mali sme to LEN so šlahačkou.Takže recept sa ukladá!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia