Kalerábový šalát

2010 - bez fotky2010, 13. apríla 2016
Kalerábový šalát
Foto: 2010

Suroviny

Dressing:




Postup

  1. 1

    Mlady kalerab a mrkvu nastruhame na mandoline. ( mrkvu pokvapkame citronom aby neocernala) . Jarnu cibulku nakrajame na drobno.

  2. 2

    Spravime si dressing, na salaty sa snazim pouzit ten najlepsi olivovy olej, nie lenze aby bol extra panensky ale aby bol aj z prveho lisovania. Je to velky rozdiel v chuti. Pridame prirodny ocot ja som pouzil jablcny a celozrnu dijonsku horcicu. Pridame sol, korenie riadne premiesame. Najlepsie vo flaske s uzaverom ako keby sme robil koktail.

  3. 3

    Premiesame dressing so zeleninou a nechame na par hodin marinovat v ladnicke. Chrumkava salatova priloha pri grilovacke ku spizom z kuracich prs v celku.

Diskusia k receptu

denyany
Môže byť, ten dresing je výborný. Ale treba marinovať pár hodín? Či je to potrebné kvôli tomu, že mrkva a kaleráb sú tvrdšie? Vyskúšam, uvidím.
zinnajdha
myslím tým, že čo je to mandolína (mimo brnkacieho strunového hudobného nástroja) ?
2010
@zinnajdha mandolina je take nebezpecne struhadlo, @denyany ano preto som nechal odlezat, skusal som spravit surove bez naparovania - predvarania.



veronikkka
veľmi pekný receptík, 5*
netušila som, že citronová šťava sa pridáva k nastrúhanej mrkve kvôli tomu, aby neokorala, myslela som, že kvôli chuti.
dakujem za vysvetlenie.
marienka44
Som v pomykove. V bode č.1 je spomenuté krájanie na madoline a potom v diskusii je slovo zmenené na mandolínu. Myslela som, že madolina je nejaké špec. strúhadlo používané tam, kde @2010 býva.
klukodvody
@ 2010 mně jistě promine že odpovím na tu mandolínu. @ Marienka44 a ostatní. Mandolína je profesionální různě nastavitelné struhadlo, poměrně velké a většinou nerezové. Samozřejmě se dá koupit ale je dost drahé a prodává se alespoň u nás v gastro prodejnách. Velmi dobře se dá nahradit pro domácnost WS kráječem, který pořídíte u nás třeba do 400.- Kč.
Bylo by škoda, kdyby dobrý recept zapadl kvůli názvu struhadla. Tolik na vysvětlenou a 2010 promiň že Ti kecám do receptu.
marta23
Bolo by vhodné v recepte dodatočne opraviť pre spokojnosť ostatných slovo madolina na správne"mandolina".
2010
Stale struham na mandoline, teraz kalerabovy salat ale ako vietnamska varianta s rybacou omackou, limetkou, chilli , cukor plus trochu iny zemiakovy salt s avokadovou majonezou , dijon horcicou a koprom.
Ked sa robi z domu je viac casu experimentovat.