Kalerábová polievka

Kalerábová polievka
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 22. septembra 2010 11:47Ďalšie jeho recepty

Chcete receptík na rýchlu, ľahkú, lacnú a navyše výbornú polievku? Tak tu je :-)

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistíme kaleráb, zemiaky a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca posypeme troškou vegety, zalejeme vodou pridáme zeleninový bujón a varíme. Keď je zelenina mäkká pridáme syrokrém v črievku a všetko rozmixujeme.Môžeme pridať trošku mlieka. Slaninku nakrájame na kocky a upečieme na panvičke. Do výpeku čo sa nám urobil zo slaninky pridáme troška mletej červenej papriky. Polievku nalejeme do taniera a už len prizdobíme so slaninkou. Slaninku môžeme vymeniť aj za opečený chlebík a kaleráb môžeme vymeniť za cuketu. Budete mať novú polievku a garantujem vám že opäť veľmi rýchlu a výbornú.

2

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • altyn, 22. septembra 2010 o 13:02
    Určite vyskúšam! Jednoduché, rýchle a iste chutné... :-)))


  • tonka1951, 23. septembra 2010 o 08:49
    vitaj medzi nami@ diabambulka určite uvarím...


  • diabambulka, 23. septembra 2010 o 11:45
    dakujem za milé privítanie,napíšte či vám chutila,ja som ju varila včera a dnes som musela variť inú lebo táto sa hneď zjedla :-)Osobne som si dala dupľu :-)


  • diabambulka, 24. septembra 2010 o 22:10
    ahoj alltyn určite daj vedieť ako dopadla poprípade čím si ju vylepšil nechám sa rada inšpirovať :-))


  • gigina1986, 29. septembra 2010 o 08:25
    Bombastická polievočkaa...


  • altyn, 4. októbra 2010 o 17:45
    Ahoj @diabambulka ! Polievočka dopadla výborne! Len som ju nemixoval lebo sa mi pokazil ponorný mix. a tak som kaleráb vopred nastrúhal na hrubšom strúhadle a zemiaky som nechal v celku. Keďže nemám malé dieťa tak som pridal cesnak a č.m.kor. a do taniera som si dal trošku kys. smotany. Ale základ je tvoj a je výborný :-)))))) Je to jednoduché a šikovné. Takže vďaka, už patrí medzi moje obľúbené ! :-))))))))))))))))))))))))))))))


  • diabambulka, 4. októbra 2010 o 21:35
    ahoj altyn, no to si ma velmi potesil, som rada ze si vyskusal a ze to dopadlo vyborne:-) dakujeme za vyborny typ ako tu dobrotu este vylepsit. ja sa chystam vyskusat tvoj receptik na drozdove guľky do polievky a určite sa ti ozvem ako to cele dopadlo:-)))


  • cica2, 21. januára 2011 o 21:22
    ukladám:)


  • althinka, 22. februára 2013 o 08:21
    bola vyborna:) dakujem za inspirativny recept:)


  • diabambulka, 22. februára 2013 o 10:52
    @althinka rado sa stalo, ja ju varievam cey leto keď sa babke urodí veľa kalerábu :-) asi si musím počkať...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist