Kalerábová polievka

Kalerábová polievka
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 22. septembra 2010 11:47Ďalšie jeho recepty

Chcete receptík na rýchlu, ľahkú, lacnú a navyše výbornú polievku? Tak tu je :-)

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistíme kaleráb, zemiaky a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca posypeme troškou vegety, zalejeme vodou pridáme zeleninový bujón a varíme. Keď je zelenina mäkká pridáme syrokrém v črievku a všetko rozmixujeme.Môžeme pridať trošku mlieka. Slaninku nakrájame na kocky a upečieme na panvičke. Do výpeku čo sa nám urobil zo slaninky pridáme troška mletej červenej papriky. Polievku nalejeme do taniera a už len prizdobíme so slaninkou. Slaninku môžeme vymeniť aj za opečený chlebík a kaleráb môžeme vymeniť za cuketu. Budete mať novú polievku a garantujem vám že opäť veľmi rýchlu a výbornú.

2

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • altyn, 22. septembra 2010 o 13:02
    Určite vyskúšam! Jednoduché, rýchle a iste chutné... :-)))


  • tonka1951, 23. septembra 2010 o 08:49
    vitaj medzi nami@ diabambulka určite uvarím...


  • diabambulka, 23. septembra 2010 o 11:45
    dakujem za milé privítanie,napíšte či vám chutila,ja som ju varila včera a dnes som musela variť inú lebo táto sa hneď zjedla :-)Osobne som si dala dupľu :-)


  • diabambulka, 24. septembra 2010 o 22:10
    ahoj alltyn určite daj vedieť ako dopadla poprípade čím si ju vylepšil nechám sa rada inšpirovať :-))


  • gigina1986, 29. septembra 2010 o 08:25
    Bombastická polievočkaa...


  • altyn, 4. októbra 2010 o 17:45
    Ahoj @diabambulka ! Polievočka dopadla výborne! Len som ju nemixoval lebo sa mi pokazil ponorný mix. a tak som kaleráb vopred nastrúhal na hrubšom strúhadle a zemiaky som nechal v celku. Keďže nemám malé dieťa tak som pridal cesnak a č.m.kor. a do taniera som si dal trošku kys. smotany. Ale základ je tvoj a je výborný :-)))))) Je to jednoduché a šikovné. Takže vďaka, už patrí medzi moje obľúbené ! :-))))))))))))))))))))))))))))))


  • diabambulka, 4. októbra 2010 o 21:35
    ahoj altyn, no to si ma velmi potesil, som rada ze si vyskusal a ze to dopadlo vyborne:-) dakujeme za vyborny typ ako tu dobrotu este vylepsit. ja sa chystam vyskusat tvoj receptik na drozdove guľky do polievky a určite sa ti ozvem ako to cele dopadlo:-)))


  • cica2, 21. januára 2011 o 21:22
    ukladám:)


  • althinka, 22. februára 2013 o 08:21
    bola vyborna:) dakujem za inspirativny recept:)


  • diabambulka, 22. februára 2013 o 10:52
    @althinka rado sa stalo, ja ju varievam cey leto keď sa babke urodí veľa kalerábu :-) asi si musím počkať...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist