Kakaový twister
Autor receptu: emdy
Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky
takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na plnky
sa používajú termostabilizátory, aby pečivo malo požadovanú konzistenciu po rozmrazení a
upečení vyzeralo atraktívne.
6 porcií |
60 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Po príprave kvásku, si vypracujem vláčne cesto. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske /hrúbka cca 0,5 cm/ Pri miešaní plnky dbáme na to, aby bola dostatočne hustá a nereoztekala sa. 4ím menej vody, tým menej ofukov na pečive :)
- Roztrieme polovicu plnky a cesto preložíme. Nakrájame pásy cca 1,5 až 2 cm. Pri ukladaní na plech, pás skrútime, vznikne tvister. Rovnako postupujeme aj z druhou časťou surovín.
- Necháme vykysnúť:
Používam teplovzdušnú rúru, pri teplote 45 stupňov a mám vložený plech s vodou. cca 30 min samozrejme je do individuálne podľa rúry
Po vykysnutí potrieme štetcom rozšľahané žĺtko s maslom
Pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút