Kakaový twister

Autor receptu: emdy

Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na plnky sa používajú termostabilizátory, aby pečivo malo požadovanú konzistenciu po rozmrazení a upečení vyzeralo atraktívne.

6
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Po príprave kvásku, si vypracujem vláčne cesto. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske /hrúbka cca 0,5 cm/ Pri miešaní plnky dbáme na to, aby bola dostatočne hustá a nereoztekala sa. 4ím menej vody, tým menej ofukov na pečive :)
  2. Roztrieme polovicu plnky a cesto preložíme. Nakrájame pásy cca 1,5 až 2 cm. Pri ukladaní na plech, pás skrútime, vznikne tvister. Rovnako postupujeme aj z druhou časťou surovín.
  3. Necháme vykysnúť: Používam teplovzdušnú rúru, pri teplote 45 stupňov a mám vložený plech s vodou. cca 30 min samozrejme je do individuálne podľa rúry Po vykysnutí potrieme štetcom rozšľahané žĺtko s maslom Pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút