Kakaovo-tvarohovo-malinová roláda

jazavka - fotkajazavka, 10. marca 2013
Kakaovo-tvarohovo-malinová roláda
Foto: jazavka

Keďže sa mi zvýšilo dosť krému, s ktorým som plnila tortu, tak som ho takto spracovala. Rýchlo a jednoducho. Koláčik k nedeľnej kávičke bol Zobraziť celý popisKeďže sa mi zvýšilo dosť krému, s ktorým som plnila tortu, tak som ho takto spracovala. Rýchlo a jednoducho. Koláčik k nedeľnej kávičke bol raz dva hotový.

12 minút
na 180 °C

Suroviny

Na piškótu:
3  ks
150  g
150 g
1 ks
1 PL
4 PL
na špičku noža
1  PL
Na krém:
1/2 l
2 ks
150  g
2  ks
1/2  kg
250 g (Hera)




Postup

  1. 1

    Piškóta: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu a kakao, nakoniec zamiešame múku s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. (ja si vždy z množstva múku odoberiem jednu PL a tú nahradím kakaom, každý môže roládu upiecť podľa svojho osvedčeného receptu).

  2. 2

    Piškótu upečieme na 180 stupňov, približne 12-15 minút, podľa rúry. Vyberieme, stočíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém - krému je veľa na túto roládu bude stačiť aj jedna tretina, ale uvádzam celý recept: uvaríme si klasický puding - mlieko, zlatý klas a jeden vanilkový cukor. Necháme dobre vychladnúť (najlepšie do druhého dňa), do chladného zašľaháme jedno maslo, potom pol kilogramu tvarohu s jedeným vanilkovým cukrom. Ak je nám to málo sladké, môžeme pridať ešte cukor. Ale nám to takto stačí.

  4. 4

    Piškótu si natrieme džemom, na to navrstvíme krém, nie veľmi hrubo, ku kraju, ktorý budeme stáčať poukladáme maliny a už len zrolujeme. Dozdobíme šľahačkou a malinou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ywett
páči sa mi tvoja roláda a viem, že je aj chuťovo výborná (myslím krém) robievam podobnú :-)
kadanka
Jarka tak toto vyskúšam, len musím chvíľu počkať nech strávim veľkonočné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia