Kakaovo-tvarohová torta

jajaem - fotkajajaem, 1. júna 2012
Kakaovo-tvarohová torta
Foto: jajaem

Chcela som spraviť prekvapenie pre môjho milého než sa vráti z práce, tak som sa pustila do pečenia. Tvarohové my radi a táto kontrastná Zobraziť celý popisChcela som spraviť prekvapenie pre môjho milého než sa vráti z práce, tak som sa pustila do pečenia. Tvarohové my radi a táto kontrastná kombinácia echt kakaového korpusu a bieleho krému sa mi tak zapáčila, že som ju musela hneď skúsiť. Je to vynikajúca tortička, priateľ povedal, že si práve zvolil "sladkého favorita" :)

14
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

korpus:
4 ks
160 g
160 g
1 PL
2 PL teplá
2 PL
2 PL
plnka:
150 g
250 g
cca 100 g , podľa chuti
190 g
1 ks
poleva:
50 g
80 g
1 PL
2-3 PL horúca
zdobenie:
  alebo MILKA čokoládky, podľa vášho gusta a chuti ;)




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, potom pridávame olej a vodu a šlaháme. Vysypeme múku s PDP a kakaom, riadne vyšľaháme a vylejeme do pečiacim papierom vyloženej formy (len spodok vyložíme , BOKY v žiadnom prípade NEMAŽEME - korpus nám zostane krásne rovný). V pôvodnom recepte nebola udaná teplota ani čas, ale ja som piekla na 180 °C a ku koncu som tomu dupla na 200°C. Každá trúba pečie inak, asi sa opakujem, ale určite mi dáte za pravdu :) Treba skúsiť špajdlou, či je korpus upečený.

  2. 2

    Po vytiahnutí z trúby nožíkom prejdeme po okraji formy, aby sme cesto oddelili od formy. Vyklopíme a vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti.

  3. 3

    Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh, smotanu a vytvoríme hladkú masu. Spodný korpus namažeme polovicou krému, prikryjeme vrchným korpusom a zvyšok krému dáme na vrch a necháme v chladničke stuhnúť. Kým tuhne pripravíme si polevu . Roztopené maslo zmiešame s cukrom, kakaom a vodou, necháme trochu vychladnúť. Rozotrieme na stuhnutú tortu , prípadne ešte dozdobíme a dáme aspoň na 12 hodín do chladničky. Poleva má byť tak lesklá a hladká ako na obrázku, ale ja som pridala málo vody, tak som ju mala hustejšiu, preto som vrch posypala Grankom.

    Kakaovo-tvarohová torta - obrázok 3
  4. 4

    V pôvodnom recepte sa píše do polevy miesto vody rum, ale nebudem kupovať kvôli 2 PL celú fľašku :D

    Kakaovo-tvarohová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

valeri
no nenadarmo sa hovorí, že "v jednoduchosti je krása". A podľa surovín musí byť aj dobrá musí byť aj dobrá
hahaias
mila jajaem ale som sa natrapila, kym som prisla na to co je VC / a to je vanilkovy cukor. Inak torticka je krasna a ja si ju ukladam do KK,
jajaem
Ďakujem za komentáre :) Tortička je vynikajúca, obzvlášť na druhý deň keď trochu postojí. @hahaias prepáč, ja som už na tie skratky z receptov zvyknutá, ale opravila som to :)
arasidka
jajaem- ale len si ten rum kúp, keď to tak často pečieš, dlho ti nevydrží. Toirta vyzerá skvelo a budem ju skúšať. Moji chlapi sú všežravci, čo nezožerie ich, zožerú oni. A špenát je ich obľúbené jedlo, robievam ho trošku inak, ako som tu čítala niektoré recepty. Môj zaťko keď prišiel do našej rodiny, hoci bol pestovateľom všetkej zeleniny a špenátu tiež,toto jedlo ignoroval a hrubo ním pohŕdal. Odkedy ho u nás jedol , obľúbil si ho zrovna tak, ako moji chlapi.
jajaem
@mama3chlapov to zdobenie bolo kvoli tomu, že sa mi spravila veľmi hustá poleva (maslo som mala veľmi vychladnuté) a nevyzeralo to až tak pekne. Teraz na 2.pokus je už krásne lesklá (viď obrázok) už zdobenie nepotrebuje. Určite vyskúšaj.
misicka902
Robila som túto tortičku môjmu najdrahšiemu ako prekvapenie k nášmu výročiu. Trošku som ju upravila, spravila som ju v tvare srdca a aby bolo srdiečko červené, namiesto polevy som dala jahôdky a želatinu. Bola super :) Všetkým odporúčam...
haji
Jednoduchá torta, oceňuji zdobení, doslova "blbuvzdorné"! @Jajaem díky za receptík, určitě vyzkouším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia