Kakaovo-gaštanová roláda

Kakaovo-gaštanová roláda
Foto: Marek Velček

Autor receptu

Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave


Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Kakao, práškový cukor, jedno celé vajce a dva žĺtky vymiešame. Primiešame múku. Z bielkov vyšľaháme sneh a všetko zmiešame.

2

Vznikne nám ľahká krémová hmota, ktorú vylejeme na vymastený, polohrubou múkou vysypaný papier na pečenie a dáme na plech do rúry piecť na 10 minút na 170 °C.

3

Po upečení cesto potrieme krémom z gaštanového pyré a vyšľahanej šľahačky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bodura, 12. júla 2010 o 19:45
    vyzerá to dobre,slinky sa mi zbiehajú musím to raz urobiť,dakujemn.,


  • bozidara, 15. októbra 2010 o 15:24
    Božidara,15.92010 o 15:21 hod. Tá roláda nemá chybu.Je jednoduchá ,rýchlo hotová a chutí vynikajúco.No skrátka majstrovské dielo.Ďakujem.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 15. októbra 2010 o 15:37
    Mám ju vyskúšanú, robila som ju vo februári na synove narodeniny pre hostí. Je to lahôdka, môžem len odporúčať! :-)


  • sracz, 30. januára 2011 o 18:41
    ....... supeeeeeeer fajne, smacne a prudko jedle a ked naviac tuto fasa "loradu" odporuca nasa mila Sandrika "sandraMater" :-) :-) :-) nevaham ani ``` a pri najblizsom polepsovani sa zmajstrujem, upeciem a bude to super odprosovaci dokument. Domnievam sa, ze dokonca lepsi a vhodnejsi, ako upratany byt s kyticou ryuzi naviac!



  • 3sandra3, 3. augusta 2011 o 21:38
    super,,,vyskúšam roládku


  • domci4, 12. novembra 2011 o 22:51
    fúúú chcela by som skúsiť :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist