Kakaovo-gaštanová roláda

Kakaovo-gaštanová roláda
Foto: Marek Velček

Autor receptu

Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave


Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Kakao, práškový cukor, jedno celé vajce a dva žĺtky vymiešame. Primiešame múku. Z bielkov vyšľaháme sneh a všetko zmiešame.

2

Vznikne nám ľahká krémová hmota, ktorú vylejeme na vymastený, polohrubou múkou vysypaný papier na pečenie a dáme na plech do rúry piecť na 10 minút na 170 °C.

3

Po upečení cesto potrieme krémom z gaštanového pyré a vyšľahanej šľahačky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bodura, 12. júla 2010 o 19:45
    vyzerá to dobre,slinky sa mi zbiehajú musím to raz urobiť,dakujemn.,


  • bozidara, 15. októbra 2010 o 15:24
    Božidara,15.92010 o 15:21 hod. Tá roláda nemá chybu.Je jednoduchá ,rýchlo hotová a chutí vynikajúco.No skrátka majstrovské dielo.Ďakujem.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 15. októbra 2010 o 15:37
    Mám ju vyskúšanú, robila som ju vo februári na synove narodeniny pre hostí. Je to lahôdka, môžem len odporúčať! :-)


  • sracz, 30. januára 2011 o 18:41
    ....... supeeeeeeer fajne, smacne a prudko jedle a ked naviac tuto fasa "loradu" odporuca nasa mila Sandrika "sandraMater" :-) :-) :-) nevaham ani ``` a pri najblizsom polepsovani sa zmajstrujem, upeciem a bude to super odprosovaci dokument. Domnievam sa, ze dokonca lepsi a vhodnejsi, ako upratany byt s kyticou ryuzi naviac!



  • 3sandra3, 3. augusta 2011 o 21:38
    super,,,vyskúšam roládku


  • domci4, 12. novembra 2011 o 22:51
    fúúú chcela by som skúsiť :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist