Kakaovo-gaštanová roláda

Kakaovo-gaštanová roláda
Foto: Marek Velček

Autor receptu

Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave


Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

Kakao, práškový cukor, jedno celé vajce a dva žĺtky vymiešame. Primiešame múku. Z bielkov vyšľaháme sneh a všetko zmiešame.

Vznikne nám ľahká krémová hmota, ktorú vylejeme na vymastený, polohrubou múkou vysypaný papier na pečenie a dáme na plech do rúry piecť na 10 minút na 170 °C.

Po upečení cesto potrieme krémom z gaštanového pyré a vyšľahanej šľahačky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • bodura, 12. júla 2010 o 19:45
    vyzerá to dobre,slinky sa mi zbiehajú musím to raz urobiť,dakujemn.,


  • bozidara, 15. októbra 2010 o 15:24
    Božidara,15.92010 o 15:21 hod. Tá roláda nemá chybu.Je jednoduchá ,rýchlo hotová a chutí vynikajúco.No skrátka majstrovské dielo.Ďakujem.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 15. októbra 2010 o 15:37
    Mám ju vyskúšanú, robila som ju vo februári na synove narodeniny pre hostí. Je to lahôdka, môžem len odporúčať! :-)


  • sracz, 30. januára 2011 o 18:41
    ....... supeeeeeeer fajne, smacne a prudko jedle a ked naviac tuto fasa "loradu" odporuca nasa mila Sandrika "sandraMater" :-) :-) :-) nevaham ani ``` a pri najblizsom polepsovani sa zmajstrujem, upeciem a bude to super odprosovaci dokument. Domnievam sa, ze dokonca lepsi a vhodnejsi, ako upratany byt s kyticou ryuzi naviac!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • 3sandra3, 3. augusta 2011 o 21:38
    super,,,vyskúšam roládku


  • domci4, 12. novembra 2011 o 22:51
    fúúú chcela by som skúsiť :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist