Kakaové rožky

mirena - bez fotkymirena, 17. decembra 2014
Kakaové rožky
Foto: mirena

Podľa tohto receptu pečiem tieto rožky už veľa rokov vždy na Vianoce a je mojim obľúbeným, je vhodný pre tých čo milujú orechy a Zobraziť celý popisPodľa tohto receptu pečiem tieto rožky už veľa rokov vždy na Vianoce a je mojim obľúbeným, je vhodný pre tých čo milujú orechy a sladkosti,ale aj pre tých ,ktorí nemôžu múku.

20 minút
príprava

Suroviny

140 g
1 ks
1 lyžica
90 g
1 bal
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    všetky suroviny spolu zmiešame, vytvarujeme rožky a obalíme v kryštálovom cukre. ak sa rožky lepia ,pridáme orechy.

  2. 2

    poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme

Diskusia k receptu

weronikaxxx
vyzerajú veľmi zaujímavo....
sú veľmi krehké?
a ako dlho vydržia? - vyzerajú, že by mohli byť dosť trvanlivé...
martamm
@Mirena , upečiem z jednej dávky takéto rožteky, orechov máme dosť, treba ich míňať a môžem pohostiť aj celiatikov :)
mirena
tak,rožky sú trvanlivé,ale len pokiaľ ich schováš.......::))),fakt je ,že sa na nich nič nepokazí, nemusíš ich piecť dlho zaleží akú maš rúru ,musíš sledovať kym sa zdvihnú a pekne popraskajú
afataga
vyzeraju dobre, take suche mame radi, ja by som ich nazvala orechovo-kakaove
kaatka
Teraz som ich dopiekla. Odporucam, je to super vianocne pecivko :-).dakujem za receipt :-)
evanaaa
Len som videla obrázok a jejkala a híkala som, lebo ten popraskaný povrch mi pripomenul niečo podobné, pekávala to moja stará mama, tvar bol guľatý a boli to akože - puserle, len neviem z akých surovín sa piekli, škoda, už sa ani nedozviem, ale myslím, že tieto rožky by ich mohli nahradiť, najmä ak sú tam orechy. ukladám si recept zatiaľ, len škoda, že tie orechy nemám.
mariadra
Tento recept ma zaujal, vyzerajú veľmi dobre, ukladám do KK.
maren
chcem reagovať na evanaaa - pripájam recept, ktorý sa u nás pekáva a volá sa "čokoládové pusinky", možno je to ten, čo robila aj Tvoja stará mama:

Čokoládové pusinky

Ušľaháme zo 4 bielkov sneh, pridáme 14 dkg práš. cukru, 14 dkg rozpusteného margarínu, 14 dkg pomletých orechov, 3 lyžice kakaa, 25 dkg hrubej múky, do ktorej pridáme pol balíčka prášku do pečiva. Keď je cesto mäkké pridajú sa orechy a trochu múky. Malou lyžičkou kladieme na papier na plechu pusinky a dáme do stredne vyhriatej rúry. Pri pečení treba plech vytiahnuť už vtedy, keď je spodok pusiniek už zažltnutý – ešte dôjdu.
evanaaa
@maren , vďaka za recept, neviem síce, či je to on ( tie pusinky boli tak trochu popraskané ako tieto rohlíčky), ak budú orechy, vyskúšam ho, uložiť sa nedá, tak si ho aspoň opíšem. Tá múka musí byť hrubá, nedala by s anahradiť napr. špaldovou? Asi by to nebolo už ono......a čokoládové pre to pridané kakao, lebo čokoládku nevidím? :)
evanaaa
Jaj, že sa nedá uložiť, veď tie rožky mám tu, v KK a tvoj recept je v komentári......a tak aj ten tvoj. Ale myslím si, že by to bolo ono, z tých bielkov......
fineliving
rožteky sú vynikajúce, ale žiaľ, naozaj nie sú trvanlivé....poobede som ich upiekla a teraz, večer o ôsmej je už viac než polovica preč :)
zdá sa, že do Vianoc budem nútená upecť ešte dve várky :-D
ďakujem za super recept :)
1x mirena
mirena
ano,jedna varka je vždy málo,treba aspon tri ::))))))))
juju73
spomenula som si na detstvo. Moja maminka ich robievala pravidelne dva krat do roka, na Vianoce a na Velku noc. Rohlicky su vyborne :-)
slavnicanka
No,robila som tie kakaovo-orechové rožky,vôbec mi nepopraskali,a sú veeeeľmi tvrdé,má to byť tak?
mirena
tak mne popraskaju vždy, ale mali by zmäknuť aj tie nepopraskané.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia