Kakaové rezy s krupicovým krémom a Fernetom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok. Kakaové korpusy plnené krupicovou kašou s maslom a Fernetom.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prvé cesto som si pripravila suroviny. 3 vajcia som rozdelila. Vymiešala som bielky na tvrdý sneh. K žĺtkam som pridala práškový cukor a vymiešala som ich do peny.
  2. Pridala som múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pridala som koňak.
  3. Opatrne som vmiešala do cesta tvrdý sneh. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som rozotrela. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min.
  4. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý korpus. Vymiešala som celé vajcia s cukrom do peny.
  5. Pridala som múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Do cesta som pridala koňak. Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech a dala piecť. Pokiaľ sa piekol druhý korpus, pripravila som si cesto presne podľa tohto postupu aj na tretí korpus. Upečené som nechala chladiť s papierom na mriežke.
  6. Pripravila som si krém: V časti mlieka som vymiešala detskú krupicu. Pridala som ju k horúcemu zvyšnému mlieku na sporáku a uvarila hustú kašu. Kašu som nechala vychladiť. Zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom a koňakom a kašu som v malých dávkach pridala a vyšľahala.
  7. Vyšľahaný krém som rozdelila na dve polovice a uložila do chladničky stuhnúť. Pred použitím som ho znova prešľahala.
  8. Na spodný korpus som natrela horúci slivkový lekvár. Na lekvár som natrela prvú polovicu krému. Na krém som nastrúhala bielu čokoládu. Na krém som položila svetlejší korpus, ktorý som piekla ako prvý.
  9. Potrela som ho znovu lekvárom a natrela krémom. Nastrúhala bielu čokoládu.
  10. Položila som tretí korpus a uložila do chladničky. Koláč som na noc zaťažila.
  11. Ráno som pripravila bielu polevu, poliala a uložila do chladničky stuhnúť.
  12. Koláč som nakrájala.
  13. Deň vopred som si pripravila zo šľahačky a čokolády parížsku šľahačku. V šľahačke som nechala roztopiť bielu a horkú čokoládu. Keď začala vrieť, vypla som sporák a nechala som ju vychladiť. Dala som ju na noc do chladničky. Potom som ju mixérom vyšľahala a zdobila som vrch zákuskov.
  14. Takto som zákusky zdobila. Prajem vám dobrú chuť.