Kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na víkendové maškrtenie kakaové rezy s kokosovo-mascarpone krémom..krehké a chutné...

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy som dala 4 vajcia, kryštálový cukor a vymiešala som do peny, pridala som vodu a olej..
  2. zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakaom a pridala som do cesta..
  3. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a oba korpusy som piekla postupne po 10 min. Upečené som nechala chladiť na mriežke..pokiaľ sa chladili korpusy uvarila som si kašu...v mlieku som vymiešala Zlatý klas, detskú krupicu, vanilínový cukor a uvarila som hustú kašu v poslednej fáze miešania so pridala aj 100 g kokos, zamiešala do kaše a nechala som vychladiť..
  4. k vychladnutej kaši som pridala mascarpone a punčovú príchuť a mixérom som vymiešala...uložila do chladničky stuhnúť..stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké časti..
  5. vychladnutý korpus som uložila na podnos a potrela som ho lekvárom z čiernych ríbezlí..na lekvár som uložila polovicu kokosového krému...
  6. na krém som uložila do kávy namáčané kakaové piškóty najprv otočené reznou hranou nahor..kvapla som do stredu každej piškóty lekvár a namočené v káve som spájala piškóty reznou hranou nadol..na piškóty som uložila druhú polovicu krému...na krém som dala druhý korpus..
  7. uložila som do chladničky na noc a zaťažila..
  8. ráno som pripravila 2 čokoládové polevy..jednu z horkej čokolády a z bielej čokolády som urobila mriežku.. môže sa a nemusí posypať ešte struhlinkami...
  9. horúcim nožom som pokrájala na rezy....prajem vám dobrú chuť!